Bekijk het origineel

Boekbespreking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boekbespreking

3 minuten leestijd

Uitgeverij en boekhandel Den Hertog b.v. postbus 150, 3990 DD Houten, tel. 03403-3434

1. Een dief in de kerk door Lenie Ippel- Breedveld.

Het gaat over jongens en meisjes. Op de voorgrond komen Kasper en Marilien. Kasper wordt bedreigd door een andere jongen, waardoor hij komt tot diefstal uit een kerk. De dader wordt gevonden. Alles komt weer goed. Een spannend boek voor jongens en meisjes van 9-12 jaar.

Het is een boek van 77 blz. dat gebonden ƒ 8,25 kost.

2. Jolande slaat zich er door door Marian Schalk-Meijering.

We sluiten ons aan bij wat we lezen op de achterzijde van de band: Jolande woont alleen met haar moeder in een herenhuis aan de gracht. Haar vader woont op een flat in een grotere stad. Dat is voor Jolande vaak moeilijk te aanvaarden. Waarom heeft haar vader hen in de steek gelaten? Door opmerkingen van vriendinnen op school wordt het allemaal niet gemakkelijker. Tja, en dan de gezellige fietstocht. Met z’n achten beleef je nog eens wat. Als je 14 bent, kom je veel vrolijkheid tegen, maar soms is er ook echt verdriet. Hoe slaat Jolande zich erdoor? .... Dat is in dit boek te lezen. De schrijfster heeft de gave om de situatie en de mensen te tekenen. Dit boek zal zijn weg wel vinden.

Het telt 109 blz. en kost gebonden ƒ 11,90.

3. Toch komt het goed, Rianne door Sj. van Duinen.

Dit verhaal gaat over Rianne, die gehandicapt is. Ze kan niet lopen. Haar moeder is overleden. Een tante zorgt goed voor haar. Vader is veel weg. Die heeft het moeilijk tengevolge van het overlijden van zijn vrouw. Na jaren heeft hij het plan om opnieuw in het huwelijk te treden met een vrouw die al een dochter heeft. Zij komen samen al enkele weken voor het huwelijk in huis. De sfeer wordt heel anders. Rianne heeft het erg moeilijk, maar Rianne komt dicht bij de dood en daardoor wordt het weer goed. Vader ziet van het huwelijk af. De verhoudingen worden weer als vroeger. In dit boek ontmoeten we ook Lydia, de hoofdpersoon uit: Een vader der wezen.

Het is een heel mooi boek van 195 blz. en kost gebonden ƒ 16,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 januari 1984

Bewaar het pand | 4 Pagina's

Boekbespreking

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 januari 1984

Bewaar het pand | 4 Pagina's

PDF Bekijken