Bekijk het origineel

Korenaren uit de volle oogst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Korenaren uit de volle oogst

2 minuten leestijd

Er is weer een meditatieplaat in deze serie verschenen. Op de ene kant staat een meditatie van Ds. J. van Amstel, Chr. Geref. predikant te Ede en op de andere kant een meditatie van Ds. C. v.d. Bergh, Herv. predikant te Barneveld. De meditaties worden voorafgegaan en gevolgd door enkele niet-rythmisch gezongen psalmverzen.

De meditatie van Ds. Van Amstel gaat over Fil. 4 : 6 en 7: weest in geen ding bezorgd. We kunnen daarin veel goede dingen beluisteren, maar we zouden wel graag wat meer gehoord hebben van de beoefening van het niet bezorgd zijn en ook van de vrede Gods en van het verkrijgen daarvan. Het is een tekst die ons brengt bij de praktijk van de godzaligheid en dat had meer uit kunnen komen.

De meditatie van Ds. v.d. Bergh gaat over Exodus 13 : 18a: hoe God Zijn volk leidt. Daarin komt naar voren de weg die de Heere met de Zijnen houdt. Hij bevrijdt uit Egypte en voert door de woestijn naar het beloofde land. De Heere leidt hen om, dus niet in de weg die zij zelf zich voorgesteld hebben, maar in de weg die Hij voor hen uitgedacht heeft.

De serie wordt verzorgd door Van Horssen/-Gouden Harpen, Postbus 18, 3770 AA Barneveld, tel. 03420 - 92084. Er zijn al vele platen verschenen. De prijs is ƒ 21,90 per LP of MC, voor abonnees ƒ 19,50. Er verschijnt viermaal per jaar een nieuwe LP/MC.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 januari 1986

Bewaar het pand | 6 Pagina's

Korenaren uit de volle oogst

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 januari 1986

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken