Bekijk het origineel

Meditatieserie Korenaren uit de volle oogst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Meditatieserie Korenaren uit de volle oogst

3 minuten leestijd

Deze serie wordt nu verzorgd door boekhandel. G.J. van Horssen, Kallenbroekerweg 47. postbus 18,3770 AA Barneveld, tel. 03420-92084. Enkele maanden geleden verscheen cassette GH 265 met twee meditaties, waarvan de eerste is van ds. J. van Amstel, Chr. Geref. predikant te Ede. Deze gaat over Psalm 84 : 12. Ds. Van Amstel zegt goede dingen ter verklaring van dit psalmvers. De Heere is een Zon en Schild. Wanneer dit meer in relatie was gebracht tot hen die dit nodig krijgen en mogen ervaren, zouden we meer aansluiting gekregen hebben met het geestelijke leven. Op deze wijze komt ook het onderscheid openbaar tussen hen die met de dichter kunnen instemmen en hen die er geen weet van hebben wat dit inhoudt.

De andere meditatie is van ds. P. Molenaar, Ned. Herv. predikant te Lekkerkerk, voorheen te Amersfoort. Deze meditatie gaat over Openbaring 15 : 2 en 3. Ds. Molenaar geeft een eenvoudige verklaring. De titel van de meditatie is: De zangers aan de glazen zee. De zangers zingen het lied van Mozes en van het Lam. In de meditatie komt naar voren hoe Israël na een moeilijke weg het lied van Mozes kon gaan zingen. Dat was na de doortocht door de Rode Zee. De zangers aan de glazen zee zullen ook dit lied zingen, maar ook nog een ander lied, dat spreekt van groter verlossing, namelijk door het bloed des Lams. Dit is de toekomst voor allen die deel hebben aan de verlossing door Christus.

Later is er weer een cassette verschenen, GH 266.

De eerste meditatie daarop is van onszelf over Markus 10 : 17-22: Goede Meester, wat moet ik doen? We laten de beoordeling aan de hoorders over.

De tweede meditatie is van ds. D. Rietdijk, predikant van de Gereformeerde Gemeente te Moerkapelle en wel over Lukas 18 : 7 en 8a. We vinden dit een heel mooie meditatie, die ons moet toespreken. De Heere troost Zijn volk met de woorden: Zou God dan geen recht doen...... Zo gemakkelijk kunnen de woorden: Zijn uitverkorenen, verkeerd worden toegepast. Ds. Rietdijk weet echter op een eenvoudige en duidelijke wijze het verband te leggen tussen het dag en nacht roepen en het uitverkoren zijn. Het gaat erom te doen waartoe de Heere opwekt, namelijk om Hem te zoeken. Hij laat Zich vinden. Hij hoort het gebed. Dat is bemoedigend.

De meditaties zijn verschenen in een omlijsting van gezongen Psalmen. De prijs van een cassette is ƒ 21,90. Dat is ook de prijs van een langspeelplaat. Deze cassettes blijken nog steeds in een behoefte te voorzien. Vooral voor mensen die aan huis gebonden zijn en ook nog wel voor anderen zijn zulke meditaties van belang. Ook op deze wijze kan de Heere nog spreken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 maart 1987

Bewaar het pand | 6 Pagina's

Meditatieserie Korenaren uit de volle oogst

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 maart 1987

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken