Bekijk het origineel

In de Rechte Straat

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

In de Rechte Straat

2 minuten leestijd

Van deze stichting ontvingen we enige lektuur en wel:

Elf brochures, waarin de leer van de R.K. kerk getoetst wordt aan de Bijbel. Deze brochures kosten ƒ 2,50 per stuk, plus de verzendkosten. Alle elf brochures tegelijk kosten ƒ 23,50, plus de verzendkosten.

Acht foldertjes, die naar deze brochure verwijzen en die zeer geschikt zijn om massaal verspreid te worden. Deze foldertjes kosten ƒ 0,06 per stuk. Een kleinere brochure: ”Rome-Reformatie in kort bestek”, waarin de leerverschillen tussen Rome en de Reformatie worden beschreven in de vorm van een gesprek tussen een rooms-katholiek en een protestant. Kosten ƒ 1,25 per stuk, plus de verzendkosten.

We treffen uiteraard veel goeds in deze brochures aan. De ijver waarmee Ds. Hegger arbeidt dwingt respect af. Dat houdt niet in dat we het in alles wat hij schrijft met hem eens zijn. We krijgen wel eens de indruk dat hij de mensen anders benadert en beoordeelt dan wij dat doen, dat hij b.v. gemakkelijker aanneemt dat iemand het ware zaligmakende geloof deelachtig is op grond van de Schrift en onze belijdenis - onze Catechismus spreekt van drie stukken nodig te kennen tot zaligheid - kan worden gedaan. Er is altijd het gevaar dat iemand te haastig de handen worden opgelegd en dat men zo gemakkelijk aanneemt dat een bekering het stempel draagt van de zaligmakende werking van de Heilige Geest.

Dat neemt niet weg dat we van harte kunnen begeren dat de Heere deze brochures tot zegen van zondaren stelt om de ogen der blinden te openen.

Het adres van de Stichting ”In de Rechte Straat” is postbus 131, 6880 AC Velp Gld., tel. 085-634959.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 19 maart 1987

Bewaar het pand | 6 Pagina's

In de Rechte Straat

Bekijk de hele uitgave van donderdag 19 maart 1987

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken