Bekijk het origineel

Ds. H.C. van der Ent jubileert

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ds. H.C. van der Ent jubileert

4 minuten leestijd

In deze maand heeft ons aller vriend verschillende gedenkdagen. Elke dag betoont de Heere Zijn weldadigheden en steeds weer is het een zegen, wanneer we dat mogen opmerken. Maar toch zijn er bijzondere dagen die oproepen tot ootmoedige dankerkentenis en waarvan geldt: vergeet nooit een van Zijn weldadigheden, vergeet ze niet, ’t is God Die ze u bewees.

Op 4 oktober bereikte hij de leeftijd van 69 jaren. Velen zijn op die leeftijd al (lang) uit het arbeidsproces, maar hij mag nog steeds werkzaam zijn in de dienst des Heeren. Bij zijn intrede in Elburg, vorig jaar, heeft hij er nog op gewezen, dat de Heere het beloofd heeft: In de grijze ouderdom zullen zij nog vruchten dragen, zij zullen vet en groen zijn, om te verkondigen, dat de HEERE recht is. Op 15 oktober a.s. zal het D.V. 35 jaar geleden zijn dat hij en zijn echtgenote in het huwelijk traden. Ze hebben lang moeten wachten in verband met het feit dat onze jubilaris aan de Theologische Hogeschool in Apeldoorn studeerde. Toen was het nog niet zo dat je als student mocht gaan trouwen. Maar ze mogen nu toch samen met hun kinderen en kleinkinderen gedenken, dat de Heere hen samen vele jaren gespaard heeft en ze nu 35 jaren samen elkaar tot hulp mochten zijn. Er is alle stof om te gedenken de weldadigheden des Heeren.

Op 21 oktober 1952 werd ds. Van der Ent te Werkendam bevestigd in het ambt van dienaar des Woords. Dat is dus binnenkort ook 35 jaar geleden. Na Werkendam heeft de jubilaris Rotterdam-West, Middelharnis en Katwijk aan Zee gediend. Sinds 2 mei 1986 staat hij in Elburg. Daar heeft hij al een ruime plaats gekregen. Hij is zeer actief werkzaam. Er zijn plannen tot vergroting van het bestaande kerkgebouw of nieuwbouw. Het is een bijzondere zegen zoveel jaren in de dienst des Heeren werkzaam te mogen zijn.

We willen ook nog wijzen op zijn medewerking aan ons blad Bewaar het Pand. Hij doet dat van harte, al bijna van het begin af. Hij neemt een bijzondere plaats in ons midden in. Zijn artikelen Voor de jeugd worden door oud en jong zeer gewaardeerd. We hopen van harte dat onze vriend nog vele jaren met deze en natuurlijk ook met zijn andere arbeid mag voortgaan.

Ook vrijdag 23 oktober a.s. zal D.V. voor ds. Van der Ent, voor zijn vrouw en kinderen van betekenis zijn. En niet alleen voor hem en de zijnen, maar ook voor de Elburgers en vele vrienden uit het hele land. Ook voor onze lezers. Die kunnen natuurlijk niet allemaal op die dag naar Elburg komen om hun gelukwensen aan te bieden. Dat hoeft ook niet. Maar toch mogen we verwachten dat er van de receptie die de kerkeraad van Elburg aanbiedt velen uit Elburg en de andere gemeenten die ds. Van der Ent gediend heeft en ook Bewaar het Panders — om hen nog even apart te noemen — zullen komen om de jubilaris, zijn echtgenote en kinderen geluk te wensen. We hopen zelf ook van onze belangstelling blijk te geven.

Die receptie wordt D.V. gehouden in het kerkelijk centrum van de Ned. Herv. Kerk te Elburg en vangt aan om half 8 des avonds. Het kerkelijk centrum is gelegen aan de Van Kinsbergenstraat 2 te Elburg, niet ver van het eigen kerkgebouw van de Chr. Geref. kerk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 oktober 1987

Bewaar het pand | 6 Pagina's

Ds. H.C. van der Ent jubileert

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 oktober 1987

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken