Bekijk het origineel

Greetje van de Lakenhof

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Greetje van de Lakenhof

2 minuten leestijd

Uitgeverij “Het Anker” - Zwijndrecht

Dit boekje gaat over een meisje dat het enige kind is van een rijke boer. Het lijkt hem wel alles voor de wind te gaan, maar Greetje krijgt een ongeluk en na een langdurig lijden sterft zij. Ze was juist tien jaar oud geworden.

Op een treffende wijze wordt het leven van Greetje beschreven. Ze stelde soms belangstellende vragen, ook over de eeuwige dingen, waar ze blijkbaar mee bezig was. We maken kennis met haar ouders. Haar vader nam een vooraanstaande plaats in in het kerkelijke en burgerlijke leven. Het was voor hen een groot verdriet toen het einde van hun dochtertje kwam. Na enige tijd kregen ze nog een zoontje.

Het boekje is bedoeld voor de kinderen van de zondagsschool. Daar is het inderdaad zeer geschikt voor. Het laat de ernst van het leven zien. Ook kinderen kunnen sterven en moeten dan toebereid zijn. Het boekje is ook geschreven ten bate van de kerkbouw van de Christelijke Gereformeerde kerk te Barendrecht.

De schrijver is daar al jarenlang ouderling. Hij wilde ook bijdragen aan de kerkbouw door het schrijven van een boekje, waarvan de opbrengst ten bate van die bouw komt. Hij heeft zelf ook de illustraties gemaakt en de kopij voor de drukker persklaar maakt.

Dit boekje is een eerste pennevrucht van br. De Jong. Er zijn wel opmerkingen te maken, maar die doen aan de waarde van het boekje niet af. We zijn dringend verlegen om goede, betrouwbare lectuur voor onze kinderen en dat geldt van dit boekje. We hopen dat het spoedig uitverkocht is en dat een tweede druk noodzakelijk blijkt.

Br. De Jong kan op de ingeslagen weg voortgaan. Mogelijk dat hij ons nog meer te vertellen heeft van de Lakenhof en zijn bewoners.

Het boekje telt 109 blz. en kost gebonden ƒ 14,90.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 oktober 1987

Bewaar het pand | 6 Pagina's

Greetje van de Lakenhof

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 oktober 1987

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken