Bekijk het origineel

Gezinsgids

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gezinsgids

2 minuten leestijd

De b.v. uitgeverij De Banier te Utrecht zond ons het Kerstnummer van dit blad. Dit staat in verband met het feit, dat D.V. op 1 juni a.s. herdacht mag worden dat het blad 40 jaren bestaat. Het blad is klein begonnen en heeft zich in de loop der jaren een bepaalde plaats in vele gezinnen veroverd. De uitgever wil met de redactie genoemd feit herdenken. Daarmee wordt wat verandering in de vormgeving gecombineerd: een nieuwe opmaak, meer kleur en een nieuw omslag, zonder daarmee af te doen aan de inhoud. De veranderingen moeten de leesbaarheid van de Gezinsgids ten goede komen.

Het Kerstnummer dat we ter kennismaking ontvingen is een dubbel-nummer. Het telt 64 blz. Het bevat een meditatie van ds. J.P. Verkade en allerlei belangrijk artikelen en verhalen en nog veel meer. Van de artikelen noemen we: In gesprek met Mr. Dr. J.T. van den Berg, lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, Ontwikkeling rond de euthanasieproblematiek, Het nut van een echo, Een kijkje in de Zilverstand.

In dit nummer komt nog weinig kleurendruk voor. Dat zal in de toekomst veranderen. Dat lijkt ook wel zeer gewenst met het oog op de aantrekkelijkheid van zo’n lijvig blad, waarin voor elk wat wils staat.

De Gezinsgids telt vele abonnees. Er wordt een aktie op touw gezet om dit aantal nog te vermeerderen. Het is begrijpelijk dat daartoe pogingen worden aangewend. Er blijkt nog allerlei lektuur in onze gezinnen te komen die daarin contrabande moest zijn. Laat men bladen als de Gezinsgids lezen en geen lektuur die alleen maar verwoestend kan werken.

De abonnementsprijs is ƒ 37,50 per halfjaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 januari 1988

Bewaar het pand | 6 Pagina's

Gezinsgids

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 januari 1988

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken