Bekijk het origineel

Elk uur is kostbaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Elk uur is kostbaar

2 minuten leestijd

Dit is een verjaardags- en herinneringsboek naar een idee van Adam en Maria Barmenthlo.

Het boekje is uitgegeven ter gelegenheid van het 75/60 jarig bestaan van de Vereniging tot Verspreiding der Heilige Schrift en de Bijbel Kiosk Vereniging. De wijze van uitgave is voortreffelijk. Het boekje bevat enige mooie tekeningen van bloemen. Majoor M.A. Bosshardt van het Leger des Heils schreef een voorwoord, waarin zij de hoop uitspreekt, dat het werk van de nu gefuseerde verenigingen bij voortduring door God gebruikt en gezegend mag worden tot zegen van velen en tot uitbreiding van Zijn Koninkrijk.

Er komen verschillende stukjes en uitspraken in het boekje voor, die niet onze instemming kunnen hebben. Om een voorbeeld te noemen: op bladzijde 10 is opgenomen een stukje van Hans May, dat alsvolgt luidt:


Hij heeft je handen gegeven,
ogen en verstand.
Hij wil jou hebben.
Met die handen moet je helpen
zijn schepping te onderhouden.
Je moet proberen met je verstand
het goede te doen
en het kwade te haten.
Met je hart
moet je de mensen liefhebben,
en helpen waar je kunt.
Er liggen zoveel taken
op je te wachten.
Voor je handen, je ogen,
je verstand en je hart.


We betreuren deze instelling. Het boekje is een uitgave van Ark boeken - VVHS/BKV, Donauweg 4,1043 AJ Amsterdam. Het telt 64 pagina’s. De prijs is tot en met 31 juli 1988 ƒ 5,90, daarna ƒ 9,90.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 juni 1988

Bewaar het pand | 6 Pagina's

Elk uur is kostbaar

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 juni 1988

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken