Bekijk het origineel

Brochures van de Willem de Zwijgerstichting

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Brochures van de Willem de Zwijgerstichting

3 minuten leestijd

Popmuziek. In gesprek met jongeren door P.A. te Velde.

De schrijver is docent Nederlands aan de Gereformeerde Scholengemeenschap ‘Prof. Dr. S. Greijdanus’ te Zwolle. Hij zegt in een Woord vooraf:

“Praten over popmuziek is moeilijker dan ernaar luisteren. Het vinden van een christelijke levensstijl ten opzichte van muziek-beleving is voor heel wat jongeren geen vanzelfsprekende zaak. Veel opvoeders hebben moeite met popmuziek en zijn niet in staat of bereid daarover in gesprek te gaan. Om dat gesprek tussen jongeren en ouderen wat meer vulling te kunnen geven, wordt in ‘POPMUZIEK. In gesprek met jongeren’ ingegaan op de vraag welke punten belangrijk en zinvol zijn als je praat over popmuziek.

Hoewel dit boekje geschreven is voor ouderen en jongeren, is toch gekozen voor de jevorm in de aanspraak. Vooral degene die Christus liefheeft en ook graag naar popmuziek luistert, zal heel wat stof tot nadenken krijgen. Omdat het voornamelijk gaat over het gesprek over popmuziek zal de lezer tevergeefs zoeken naar namen van of gegevens over stijlen of groepen. De literatuurlijst geeft daarvoor een bescheiden ingang. Veel wijsheid toegewenst in het bezig-zijn met (pop)muziek!”

Tot zover de schrijver. Hij geeft ons veel waardevolle inlichtingen. Daarom is het boekje zeer lezenswaardig. De schrijver zoekt voornamelijk jongeren te begeleiden. Hij gaat ervan uit dat er veel op dit terrein is wat niet deugt en verderfelijk is. Maar hij verwerpt niet alles. Hij heeft blijkbaar een andere kijk op wat Gods Geest werkt in de harten van jongeren en ouderen, wanneer de Heere hen gaat bearbeiden tot zaligheid, dan wij op grond van Gods Woord. Dan moet er toch zijn, en komt er ook, een haten en vlieden van alles wat van de Heere en Zijn dienst aftrekt. Ook de rok die van het vlees besmet is moet worden gehaat.

Met inachtneming hiervan is het goed van deze brochure nauwkeurig kennis te nemen. De brochure telt 48 blz. en kost ƒ 8,60.

De brochures zijn te verkrijgen bij de stichting, postbus 10049, 7301 GA Apeldoorn.

De arbeid van de stichting heeft ten doel verdieping en versterking van de reformatorische beginselen in ons volksleven, alsmede de verlevendiging van het historisch besef en verdediging van het protestants-nationaal karakter van ons volk, gelijk dit onder invloed van de Hervorming en onder leiding van Oranje zijns stempel ontving.

De vorm van een stichting werd gekozen, om daarmee uit te drukken dat het streven der stichting niet gebonden is aan enige kerk of politieke actie, terwijl de stichting zich onthoudt van inmenging in of beoordeling van kerkelijke en politieke aangelegenheden.

Vaste donateurs ontvangen de twee jaarlijks uitkomende brochures voor de minimum bijdrage van ƒ 12,50 per jaar. Er is een lijst van reeds verschenen brochures verkrijgbaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 juli 1988

Bewaar het pand | 6 Pagina's

Brochures van de Willem de Zwijgerstichting

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 juli 1988

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken