Bekijk het origineel

Boekbespreking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boekbespreking

Brochures van de Willem de Zwijgerstichting.

2 minuten leestijd

De ondergang van de Armada door dr. A. Th. van Deursen.

Op een zeer duidelijke wijze kunnen we in deze brochure lezen hoe het is gegaan met de grote Spaanse armada of oorlogsvloot, nu vierhonderd jaar geleden. De bedoeling was om Engeland en de Nederlanden te veroveren. De aanval mislukte. De vloot werd door zware stormen geteisterd. Spanjes macht scheen gebroken. Engelsen en Nederlanders vierden de overwinning en de Staten van Zeeland lieten een gedenkpenning slaan: de Heere blies met Zijn adem en zij zijn verstrooid.

In een aantal korte hoofdstukken beschrijft dr. Van Deursen het verloop: 1. Gods adem heeft ze verstrooid, 2. De strijdende partijen, 3. Filips aanvalsplan, 4. Parsa’s oorlogs- en vredesoffensief, 5. Tegenweer, 6. De strijd in het Kanaal, 7. De terugkeer, 8. Een godsgericht? Daarna volgt een korte bibliografie. Hier komen de daden des Heeren naar voren. De Heere heeft toen wonderlijk geholpen. Dat mogen we niet vergeten.

De brochure telt 32 blz. en kost ƒ 6,90.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 juli 1988

Bewaar het pand | 6 Pagina's

Boekbespreking

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 juli 1988

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken