Bekijk het origineel

“Helpende Handen”

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

“Helpende Handen”

5 minuten leestijd

Vereniging Gehandicaptenzorg van de Gereformeerde Gemeenten.

De Vereniging “Helpende Handen” is een Vereniging die belangen behartigt van en hulp verleent aan gehandicapten en hun ouders/verzorgers. De hulp- en dienstverlening van de Vereniging bestaat o.a. uit maatschappelijk werk, praktisch pedagogische gezinsbegeleiding, praktische thuishulp en onderlinge ouderhulp.

Daarnaast kent de Vereniging regionale afdelingen, provinciale stuurgroepen, kommis-sieaktiviteiten en verzorgt zij publiciteit en voorlichting. De werkzaamheden worden verricht door vele vrijwilligers en beroepskrachten. De Vereniging telt ruim 13.000 leden. Het Landelijk Bureau is gevestigd te Woerden.

De Vereniging belegt D.V. 1 oktober 1988 haar najaarsvergadering.

Thema:Man en vrouw schiep Hij hen, relaties en sexualiteit bij mensen met een handicap.

Lezing 1: Mej. B.W. Hulsman te Nieuwer ter Aa: Relaties en sexualiteit bij mensen met een verstandelijke handicap.

Lezing 2: Dhr. F. van Beek te Sellingen: Relaties en sexualiteit bij mensen met een lichamelijke handicap.

Aanvang: 10.15 uur.

In de middagvergadering kunnen de aanwezigen deelnemen aan een tweetal gespreksgroepen. De dag wordt afgesloten met een forumbespreking.

Allen, zowel leden als niet-leden van onze Vereniging zijn van harte welkom. Crèche aanwezig.

Plaats van samenkomst: Scholengemeenschap “Guido de Brés”, Haastrechtstraat 25, te Rotterdam-Lombardijen.

In verband met de broodmaaltijd stellen we het op prijs wanneer u zich vóór 28 september 1988 opgeeft bij het Landelijk Bureau van de Vereniging “Helpende Handen”, Postbus 404, 3440 AK Woerden, tel. 03408-20390.

Vereniging Gehandicaptenzorg van de Gereformeerde Gemeenten.

D.V. 3 oktober 1988 wordt er een bijeenkomst gehouden van de projectgroep “Diabetes”, uitgaande van het onderzoeksproject “Tussen Wal & Schip” van “Helpende Handen”, Vereniging Gehandicaptenzorg van de Gereformeerde Gemeenten. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Arsenaal te Woerden en vangt aan om 19.45 uur.

Deze avond is een vervolg op de bijeenkomst welke gehouden werd op 12 oktober 1987. Uit de evaluatieformulieren is gebleken dat er behoefte bestaat aan meerdere bijeenkomsten voor mensen met diabetes vanuit de reformatorische gezindte. Met name kwam naar voren het organiseren van vakanties en weekenden waarin rekening gehouden wordt met de reformatorische levenswijze. De projectgroep diabetes heeft zich in de afgelopen maanden gebogen over de beantwoording van de hulpvragen en behoeften van diabetici, zoals deze uit de evaluatie van oktober 1987 naar voren zijn gekomen. De avond zal uit twee gedeelten bestaan, te weten: een medisch-technisch gedeelte en een wat genoemd wordt het “informele gedeelte”.

Het medisch-technisch gedeelte zal worden ingevuld door Dr. Balk, internist in het ziekenhuis te Bennekom. Het tweede gedeelte zal door de projectgroep benut worden om met de bezoekers van gedachten te wisselen over concrete plannen van de projectgroep met betrekking tot de evaluatievragen van de vorige bijeenkomst. De projectgroep hoopt op een grote opkomst.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met de voorzitter van de projectgroep “Diabetes”: dhr. C. van Tuyl, Paardebloemweide-53, 3448 TL Woerden, tel. 03480-21095.

Vereniging Gehandicaptenzorg van de Gereformeerde Gemeenten.

De projectgroep “Autisme”, van het onderzoeksproject “Tussen Wal & Schip” organiseert D.V. woensdag 5 oktober 1988 een ouderavond voor ouders van autistische kinderen. Plaats: Houttuinlaan 7 te Woerden. Aanvang: 19.45 uur.

Het thema van deze avond is “De godsdienstige opvoeding van onze kinderen”. Hoe kunnen wij, ouders, deze onzichtbare zaken aan onze autistische kinderen uitleggen? Als spreker hoopt deze avond Ds. J.S. van der Net in ons midden te zijn. Ouders willen graag met elkaar praten over dit belangrijke onderwerp aangaande hun kinderen. Er is voldoende gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Het doel van deze avond is dat ouders elkaar tot steun zijn bij de veelal moeilijke opvoeding van hun autistisch kind.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met familie Moret, telefoon 078-164957.

Vereniging Gehandicaptenzorg van de Gereformeerde Gemeenten.

De projectgroep Schisis, van het onderzoeksproject “Tussen Wal & Schip”, organiseert D.V. zaterdag 8 oktober 1988een bijeenkomst voor ouders van kinderen met een schisis en jongeren met een schisis.

Plaats: Scholengemeenschap “De Driestar”, Ronsseweg 557, Gouda.

Aanvang: 10.15 uur. Er is kinderoppas aanwezig.

Schisis is een aangeboren afwijking. Bij de geboorte is de bovenlip, bovenkaak en/of het gehemelte van de baby niet gesloten. Er is een spleet, een schisis. Deze afwijking is te behandelen. Zolang het kind groeit houdt een team van deskundigen zich met de behandeling bezig.

Zaterdag 8 oktober hoopt mevrouw Havinga een inleiding te verzorgen. Zij maakt als maatschappelijk werkster deel uit van het schisisteam verbonden aan het academisch ziekenhuis in Groningen.

Contacten mogelijk maken tussen ouders en jongeren is de belangrijkste reden om deze bijeenkomst te beleggen. Met elkaar spreken over de vragen die er zijn, over moeilijke situaties, oplossingen en/of het dagelijks leven kan steun bieden. De projectgroep Schisis zoekt in samenwerking met verschillende instanties naar mogelijkheden om de vraag van ouders en jongeren naar contacten, structureel te beantwoorden.

Voor aanmelden en informatie kunt u zich richten naar dhr. G. van den Hoorn, tel. 05779-1792 (na 20.00 uur) of schriftelijk: projectgroep Schisis, postbus 404,3440 AK Woerden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 september 1988

Bewaar het pand | 6 Pagina's

“Helpende Handen”

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 september 1988

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken