Bekijk het origineel

Boekbespreking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boekbespreking

2 minuten leestijd

Jezus Christus: Verlosser, Voorloper, Voorbeeld

Dit is een brochure van 12 bladzijden, een lied meegerekend 14 bladzijden. Het bevat drie hoofdstukken: 1. Christus’ manifestatie in het vlees; 2. de strijd in het leven van Jezus; 3. de navolging van Christus. Aan het einde lezen we als Noot: Wie meer over dit onderwerp wil weten, die leze het boekje “Christus geopenbaard in het vlees” (uitgave van Stichting DE WEG, Ambtstraat 119121, 7605 ER Almelo). Ook verwijs ik naar hoofdstuk 5 (Christus verschenen in het vlees) in mijn boekje “Honger naar méér geestelijk leven”). Dit geschrift is evenals deze brochure uitgegeven door de schrijver, Kievitmaan 124, 3844 XK Harderwijk.

We begrijpen niet wat de schrijver met deze uitgave bedoelt. Bij het lezen kwamen er allerlei bedenkingen op. Enkele voorbeelden noemen we: Op de 2e en 3e regel van pagina 3 - daar begint de brochure - lezen we: “God zond Zijn Zoon uit, geboren uit een vrouw....” (Gal. 4 : 4). In de Schrift lezen we daar: geworden uit een vrouw. Op pagina 8 staat: Als kind moest Jezus onderscheid leren en leerde Hij Zichzelf kennen (naar het vlees en naar de geest). Hij werd gehoorzaam aan Zijn hemelse Vader en was Zijn ouders onderdanig. Van Zijn geboorte lezen we in een profetie: “Zie, de jonkvrouw zal zwanger worden...... Op dezelfde bladzijde lezen we ook: Jezus gaf Zijn eigen wil op en leefde volledig naar de wil van Zijn Vader, om de andere mens te dienen en te verlossen. We volstaan hiermee.

De brochure is te verkrijgen door storting van ƒ 4,20 (ƒ 3.- + ƒ 1,20 porto) op girorek. 2582999 t.n.v. J.A. de Boer, Harderwijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 november 1988

Bewaar het pand | 6 Pagina's

Boekbespreking

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 november 1988

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken