Bekijk het origineel

Boekbespreking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boekbespreking

2 minuten leestijd

Anders dan wij denken door Trudi Blom.

Uitgeverij Kool b.v. - Veenendaal.

Op een treffende wijze weet de schrijfster ons te boeien als ze aan het vertellen is. Ze neemt ons mee naar de examenklas van een Havo en laat ons zien hoe verschillende leerlingen denken en handelen, met welke problemen ze zitten enz. Ze neemt ons ook mee naar de gezinnen van Herma en Jan-Willem en schrijft over de moeilijkheden, problemen en zorgen van ouders en van kinderen. In feite gaat het in hoofdzaak om Herma, die eerst een oog had op Roel en zich hoe langer hoe meer teleurgesteld in deze jongen voelt en steeds meer haar genegenheid gaat richten op Jan-Willem. Die twee vinden elkaar. Dat gaat niet zomaar. Er gaat nog heel wat aan vooraf. We kunnen ervan lezen in dit boek Als Herma en Jan-Willem het met elkaar eens geworden zijn is het verhaal uit.

Er is veel goeds van dit boek te zeggen. Dat hadden we ook wel verwacht, omdat de schrijfster reeds eerder publiceerde in “Daniël”, het jeugdblad van de Gereformeerde Gemeenten. Maar juist daarom vinden we het een groot gemis dat niet duidelijk naar voren komt wat het inhoudt eerst het Koninkrijk Gods en Zijn gerechtigheid te zoeken. We moeten niet alleen de Heere voorde tijdelijke dingen, hoe belangrijk ook, nodig hebben, maar bovenal voor de eeuwigheid Het blijkt uit niets dat ook maar één van de jongelui die de schrijfster denkende of sprekende invoert daarmee bezig is.

Wanneer mijn naamgenote daar de vereiste aandacht aan had besteed zouden we haar boek nog veel meer hebben kunnen aanbevelen.

Het boek telt 139 bladzijden en kost gebonden f 19,95.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 april 1989

Bewaar het pand | 4 Pagina's

Boekbespreking

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 april 1989

Bewaar het pand | 4 Pagina's

PDF Bekijken