Bekijk het origineel

Uniek spaarplan Woord en Daad

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Uniek spaarplan Woord en Daad

2 minuten leestijd

De stichting Woord en Daad heeft het alleenrecht verkregen voor het uitzetten van spaar-busjes in de vorm van een transparante globe.

Op de beurs Wegwijs worden deze spaarglobes geïntroduceerd en aan belangstellenden verstrekt. Verder worden de globes via de comité’s gedistribueerd. Ook scholen en verenigingen kunnen deze globe via het kantoor van de stichting bekomen.

De bezitters van een globe zullen enkele malen per jaar een acceptgiro ontvangen met het verzoek de spaarpot met de bijbehorende sleutel te openen, de inhoud te tellen en het bedrag op de acceptgiro in te vullen en aan de stichting over te maken voor het drinkwaterprojekt op Haïti.

Dit projekt is gelegen in een gebied waar het oppervlaktewater zout is. Er is een “diep-wel” geboord waarbij op 80 meter diepte goed drinkwater werd aangetroffen. Dit water wordt omhoog gehaald met een pomp die werkt op zonnecellen. Deze methode is gekozen omdat brandstof in het binnenland moeilijk te verkrijgen is terwijl de zon vele dagen per jaar schijnt.

Het water zal met een buizenstelsel van 11 km. lengte naar een vijftal dorpen worden gevoerd. De totale kosten zijn begroot op circa ƒ 500.000.-.

Voor verdere informatie: H. de Pater, tel. 01830-24288.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 mei 1989

Bewaar het pand | 4 Pagina's

Uniek spaarplan Woord en Daad

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 mei 1989

Bewaar het pand | 4 Pagina's

PDF Bekijken