Bekijk het origineel

5 december

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

5 december

4 minuten leestijd

Dat is een bekende datum. Wat is er nu weer aan de hand? zal menigeen denken. “Vol verwachting klopt ons hart”. Neen. het is geen rarigheid of narigheid. Gelukkig niet. Het is waarheid!

Want op die datum is onze eindredakteur Ds. G. Blom 40 jaar predikant en ook veertig jaar aan Meerkerk verbonden.

Dat is een heel lange tijd. Ik zou zo gauw geen dominee weten die zijn gehele leven in dezelfde gemeente heeft gestaan. En dat is echt niet gebeurd omdat hij nooit weggekund heeft. Want in de loop der jaren zijn er heel wat beroepen op hem uitgebracht.

Doch nooit heeft hij vrijmoedigheid gevonden om er gehoor aan te geven. Vandaar dat hij veertig jaren trouw de gemeente Meerkerk heeft gediend. Hij is deze zomer 85 jaar oud geworden. En nog steeds aktief!

We hebben ook toen al enkele woorden ter gedachtenis aan hem gewijd. Hij heeft in zijn leven heel veel werk mogen verzetten. De omgeving waar hij woont en werkt, weet daarvan mee te praten.

Hij is ook, zo lang als ons blad bestaat, al eindredakteur geweest. We hebben in zijn plaats nog steeds geen betere kunnen vinden. Hij heeft dit met kennis van zaken gedaan. We zijn naast de Heere, hem daar zeer dankbaar voor. We feliciteren hem ook hartelijk met dit jubileum. Gezien zijn leeftijd is hij een “laatbloeier”. Maar toch een “bloeier”. Hij heeft een goede reuk mogen verspreiden. Hij is, wat al meer is opgemerkt, een zeer bescheiden man. Hij zou het liefst deze dag geruisloos voorbij willen laten gaan. Doch dat is moeilijk. Dat kan eigenlijk niet. Niet om een mens te verheffen, maar om de daden des Heeren te gedenken. En dat is een geboden zaak. “Vergeet geen van Zijne weldaden, vergeet ze niet, want het is God, Die ze u bewees”.

Daarom zal op die “bekende datum” er toch wat gedaan worden. Wat (?) weet ik zelf nog niet. Doch “dat” het gebeuren zal, daar kunnen we niet omheen. Het is de bedoeling, dat hij op die avond in zijn kerk een gedachteniswoord spreken zal. De dienst vangt dan aan om 19.00 uur.

Een ieder die daarbij tegenwoordig zou willen zijn, is hartelijk welkom. Gelijktijdig krijgt u dan gelegenheid om hem te feliciteren. We verwachten er velen. Niet om de mens te prijzen, maar om de Heere te prijzen. Die mensen gebruiken wil in Zijn dienst. Een ieder met zijn eigen gaven.

God geve ons een goede avond. En het zij onze oude vriend en broeder gegeven, nog het een en ander te mogen doen. Het is al laat avond in zijn leven. God bestrale hem in deze donkere tijd, rijk met het licht van Zijn genade.

Dan zal dat uitstralen. En daar gaat het tenslotte toch om. Paulus moest getuigen: “Door de genade Gods ben ik. die ik ben”. Dit zij ook de betuiging van onze vriend en van ons allen. Nogmaals: Hartelijk gefeliciteerd, met allen die je lief zijn.

Ik weet dit te doen mede namens alle medewerkers van Bewaar het Pand en ook namens de lezers van ons, door velen zeer gewaardeerd, blad.

Als alle bezoekers een nieuwe abonnee meebrengen, dan is dat voor hem al een groot geschenk. Een geschenk dat ons allen verblijdt. Je weet, hoe hoog het ook gewaardeerd wordt, het kost maar weinig. Eigenlijk niets, dan alleen de portokosten.

Wie zelf al lezer is. make het daarom ook een ander. Namens allen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 november 1990

Bewaar het pand | 4 Pagina's

5 december

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 november 1990

Bewaar het pand | 4 Pagina's

PDF Bekijken