Bekijk het origineel

EH-Studiedag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

EH-Studiedag

2 minuten leestijd

“De wereld van de levende fossielen”

Op 12 februari a.s. organiseert de Evangelische Hogeschool te Amersfoort een studiedag over “De wereld van de levende fossielen”. Dr. J. Scheven is hiervoor als spreker uitgenodigd. Joachim Scheven is beheerder van het museum “Lebendige Vórwelt” in Hohenlimburg (Duitsland) en is een eminent kenner van dit onderwerp. In zijn unieke museum “woont” nl. een uitgebreide verzamelingen “levende fossielen” (kikkers, vissen, kreeften en wandelende takken) die door hem en zijn vrouw verzorgd worden. Ook worden fossielen van de aanwezige planten en dieren tentoongesteld. Schreven zal twee voordrachten (in het Engels of Duits) met diapresentaties houden over het thema. Zijn voordrachten zijn getiteld:

1. “Levende fossielen” - Mythe en werkelijkheid. Het concept van de evolutie, gebaseerd op de fossiele overlevering, gedijt wanneer geologische tijdperken aangenomen worden. Neem de jaren weg - en de schepping verschijnt!

2. De overvloed van “missing links” - “Moderne” soorten in het verleden herontdekt. Alle levende zaken komen bij hun eerste verschijning in fossiele vorm als volledig gevormde organismen voor.

Het onderwerp “levende fossielen” is recent vanuit de wereld van de evolutionisten opnieuw belicht door het uitkomen van een boek van RD. Ward, On Methuselah’s Trail. Living Fossils and the Great Extinctions. In dit boek wordt Darwins theorie over levende fossielen verdedigd. De verschijning van dit boek is voor de EH aanleiding geweest dr. Scheven te vragen te spreken over levende fossielen en daarbij de Bijbel te laten spreken als tegenwicht tegen de - niet bewezen - theorie van Darwin.

Aanvang: 15.00 uur. Verwacht slot ca. 21.00 uur. Toegangsprijs ƒ 10,- (studenten half geld). Gaarne telefonisch aanmelden(033-621731). Voor koffie, thee en soep wordt gezorgd. Men dient zijn eigen lunchpakket mee te nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 januari 1993

Bewaar het pand | 12 Pagina's

EH-Studiedag

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 januari 1993

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PDF Bekijken