Bekijk het origineel

Dankbaarheid

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dankbaarheid

2 minuten leestijd

Hartelijk wil ik ieder bedanken die in verband met mijn ziekte een brief of kaart stuurde. Dat waren er zoveel dat het mij niet mogelijk is om persoonlijk te reageren. Daarom doe ik dit via ons blad. De blijken van medeleven ook door middel van de telefoon hebben goed gedaan. Daarom heel hartelijk dank daarvoor.

Dankbaar ben ik ook die predikanten die in Scheveningen zijn voorgegaan. De gemeente Scheveningen heeft van mijn ziek-zijn wat de Woordbediening betreft beslist geen scha ondervonden. Door de goedheid van de Heere mag er herstel zijn. ‘s Zondags mag ik het Woord weer bedienen. Ook het ambtelijk werk in de week mag ten dele weer verricht worden. Toch moet de rem er steeds op. Iets teveel en ‘s nachts wijkt de slaap.

Met het oog op de gemeente is het beter om emeritaat aan te vragen. De stadsgemeente eist teveel van de krachten. Pastorale arbeid is er menigmaal te overvloedig. Een dokter kan makkelijk zeggen dat beperking in het werk noodzakelijk is. Maar verantwoordelijkheidsbesef wordt niet zo maar aan de kant gezet. Daardoor treden er spanningen op. De leeftijd gaat hier parten spelen.

Graag wil ik nog zeggen dat de Heere het bijzonder wel maakte toen er veel pijn was. Ik meende dat de Heere de levensdraad zou afsnijden, en toch was er een diepe vreugde dat ik de Naam van mijn Koning had mogen grootmaken, Hem had mogen aanprijzen en uitstallen. Nog rijker was het toen ik met al de vloek die mij toekwam, mocht komen bij Hem Die tot vloek is geworden. Hoe groot is het wonder van “Ik voor u”. Aanbiddende verwondering blijft slechts over.

Nu kan ik nog meer dan voorheen slechts preken dat genade genade is.

Wat een verachting van Christus’ werk als wijzelf nog iets willen toebrengen. De beleving van genade wensen we elkaar hartelijk toe.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 februari 1993

Bewaar het pand | 10 Pagina's

Dankbaarheid

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 februari 1993

Bewaar het pand | 10 Pagina's

PDF Bekijken