Bekijk het origineel

Kerkhistorische lezingen Lunteren 1993

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kerkhistorische lezingen Lunteren 1993

2 minuten leestijd

In vervolg op de lezingen van vorig jaar worden onder auspiciën van het organiserend comité van de “Haamstede-conferentie” (voor predikanten uit de gereformeerde gezindte), zo de Heere wil, op de vier donderdagen van de maand juni een viertal lezingen gehouden in de Hervormde Oude Kerk te Lunteren. Deze lezingen zijn voor iedereen toegankelijk. Ze zijn opgezet om een breed publiek kennis te laten maken met de rijke historie, inhoud en boodschap van het Engelse Puritanisme en daarmee verwante predikanten (te vergelijken met de Nadere Reformatie in Nederland). In de lezingen worden een viertal personen o.a. aan de hand van hun werken wat dichterbij gebracht. Gekozen is voor personen die door de Heere zijn gebruikt om veel voor de Kerk te mogen betekenen en wier werk mocht bijdragen tot opwekkingen die plaats vonden.’ Opnieuw worden deze grote zegeningen Gods in de historie doorgegeven vanuit het diepe verlangen naar en de overtuiging van de noodzaak tot deze daden des Heeren ook in deze tijd.

Van harte hopen wij dan ook dat de Heere deze lezingen wil zegenen,opdat het verlangen naar een opwekking in deze tijd mag worden versterkt en verbreed. Hierom zal in de gebeden worden gevraagd.

De volgende lezingen worden D.V. gehouden:

3 juni: Ds. P. den Butter, Chr. Geref. predikant te Driebergen: “John Knox”.

10 juni: Ds. A. Baars, Chr. Geref. predikant te Middelhamis: “Jonathan Edwards”.

17 juni: Ds. C. Harinck, pred. van de Geref. Gem. te Houten: “William Gunthrie”.

24 juni: Ds. K. ten Klooster, Herv. predikant te Putten: “John Charles Ryle”.

De aanvang van deze bijeenkomsten is om 19.45 uur. De opbrengst van de kollekte, na aftrek van de gemaakte kosten, zal worden bestemd voor de Stichting WOORD EN DAAD.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 juni 1993

Bewaar het pand | 10 Pagina's

Kerkhistorische lezingen Lunteren 1993

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 juni 1993

Bewaar het pand | 10 Pagina's

PDF Bekijken