Bekijk het origineel

Apeldoorn

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Apeldoorn

2 minuten leestijd

In korte tijd zijn we meer dan eens in Apeldoorn geweest. Iets van datgene wat daar heeft plaatsgevonden willen we in ons blad weergeven. Wat in Apeldoorn gebeurt is immers van belang voor het geheel van onze kerken. Daar bevindt zich de theologische school, tegenwoordig genoemd de theologische universiteit, waar jonge mannen in de middellijke weg worden opgeleid voor het ambt van dienaar des Woords.

Het gebouw waarin dit plaats vindt ligt in het Wilhelminapark. Een verbouwing heeft plaatsgevonden. Het resultaat mag er zijn. Het is een keurig geheel geworden.

Een tweede zaak die we niet onvermeld willen laten is het afscheid van prof. dr. J. van Genderen. Lange tijd is hij aan de opleiding verbonden geweest. Veel predikanten hebben onderwijs van hem mogen ontvangen.

Het afscheidscollege droeg als titel “De nieuwe hemel en de nieuwe aarde.” We wensen prof. Van Genderen met zijn vrouw van harte al het nodige toe op de verdere levensweg.

Een derde zaak is het aantreden van een nieuwe hoogleraar in de plaats van prof. Van Genderen: prof. dr. J.W. Maris. Nadat hij de avond tevoren geïnstalleerd en bevestigd was heeft hij gesproken over “Schepping en verlossing”, het kader van een bijbelse spiritualiteit. Moge de Heere hem alles geven wat nodig is om zijn plaats in Apeldoorn in te nemen.

Een vierde zaak is de Schooldag die weer gehouden werd. We willen ook in ons blad de wens uitspreken dat de opleiding die in Apeldoorn gegeven mag worden, dienstbaar zal mogen zijn aan het geheel der kerken en bovenal een instrument zal mogen zijn tot uitbreiding van het Koninkrijk Gods.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 september 1993

Bewaar het pand | 12 Pagina's

Apeldoorn

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 september 1993

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PDF Bekijken