Bekijk het origineel

Jaarvergadering G.O.L.V. 1993

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Jaarvergadering G.O.L.V. 1993

3 minuten leestijd

Datum: D.V. woensdag 29 december 1993

Vergaderplaats: Aula gebouw Gamma van de S.G. “De Driestar”, Ronsseweg 557, Gouda.

Spreker: Prof.dr. W.H. Velema uit Apeldoorn

Onderwerp: Normen en Waarden

Ontvangst: 9.30 uur - gratis koffie

Aanvang: 10.00 uur precies

Uitnodiging

Op D.V. 29 december a.s. hopen we weer onze jaarvergadering te houden, zoals te doen gebruikelijk in één der gebouwen van “De Driestar” te Gouda.

We hopen dan vele bij reformatorisch onderwijs betrokkenen te mogen ontmoeten. Niet alleen oude bekenden, maar ook jonge collega’s en studerenden zijn hartelijk welkom. Samen staan we immers voor de belangrijke taak onderwijs te geven naar Schrift en belijdenis aan een opgroeiend geslacht, dat een weg moet zien te vinden in een wereld die zich steeds minder gelegen laat liggen aan Gods geboden. De satan gaat rond als een briesende leeuw, zoekende wie hij zou mogen verslinden. Dan is het nodig voor ons en de aan onze zorgen toebetrouwde kinderen dat we iets kennen van die geestelijke wapenrusting, zoals de Heere ons die voorhoudt in Zijn Woord.

We achten het overigens een goede ontwikkeling dat er de laatste tijd ook van overheidswege belangstelling is voor een bezinning op normen en waarden. We leven immers in een tijd dat burgers zich steeds minder verantwoordelijk voelen voor de samenleving als geheel. Vandaar dat ook diverse ministers reeds gepleit hebben voor hernieuwde aandacht voor de opvoedende taak van het onderwijs en van de rol van waarden en normen daarin. Het streven naar een zich verantwoordelijk voelende burger in een verantwoordelijke samenleving wordt vanzelfsprekend ook door ons toegejuicht. Echter, dan zal ook de grondslag en de doelstelling goed moeten zijn. En die kan alleen goed zijn, wanneer we ons laten leiden door de normen en waarden van Gods onfeilbaar Woord.

De onder ons bekende prof.dr. W.H. Velema uit Apeldoorn hebben we bereid gevonden een inleiding over dit belangrijke onderwerp te houden. Samen kunnen we er dan over nadenken hoe dit alles ook in onze scholen gestalte behoort te krijgen. We hopen een aangename en leerzame dag met elkaar te hebben. Het is de bedoeling rond 13.00 uur met een (gratis) broodmaaltijd te besluiten. Ook belangstellenden buiten het onderwijs zijn van harte welkom. Laat uw plaats niet leeg staan!

Namens het bestuur van de G.O.L.V.

Drs. J. Schipper (voorzitter)

M. Last (secretaris)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 9 december 1993

Bewaar het pand | 12 Pagina's

Jaarvergadering G.O.L.V. 1993

Bekijk de hele uitgave van donderdag 9 december 1993

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PDF Bekijken