Bekijk het origineel

Van de redactie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Van de redactie

3 minuten leestijd

De HEERE regeert

De dijken en het water hebben de achterliggende dagen het nieuws bepaald. Velen moesten hun woning verlaten. Zij waren er niet zeker van hoe zij hun woning weer zouden terugvinden en wanneer dit het geval zou zijn. We hebben zelf enkele geëvacueerde gezinnen zondagavond aan de pastorie gehad. Men moet er niet gering over denken wat dit voor de mensen betekent hun woning te moeten verlaten. Het mocht gelukkig allemaal meevallen. Ieder mag weer terugkeren. De schippers mogen weer gaan varen. Hebben we er iets van mogen leren? Tegenover het watergeweld is ook de mens van de 20 eeuw maar nietig en klein. We dachten veilig te zijn sinds de uitvoering van de Deltawerken. Wie stond er bij stil dat er gevaar zou kunnen dreigen van de zijde van de grote rivieren? Dat was toch iets van het verleden? De Heere heeft het in Zijn lankmoedigheid en goedheid zo gemaakt dat de dijken niet zijn doorgebroken, dat er geen grote overstromingen zijn gekomen. Hij is de Almachtige. Het is bevestigd geworden wat de dichter van Psalm 93 zingt: “Maar HEER’ Hij zijt veel sterker, dan ’t geweld der waat’ren, dien Uw almacht palen stelt.” Land en volk past verootmoediging en dankbaarheid. Verootmoediging vanwege het verlaten van Gods geboden. De zondag wordt al meer bedreigd. De zedeloosheid neemt toe. Moeten we in de dreigende omstandigheden niet een waarschuwing en een oproep tot bekering horen? Ons allen past de vraag of we door eigen schuld nog dwaas zijn of dat we door genade wijs zijn gemaakt. Velen moesten hun woning tijdelijk verlaten. Eenmaal komt voor ons allen de tijd dat wij onze aardse woning en bezittingen zullen moeten verlaten. Eenmaal komt immers het moment van sterven of de dag van de wederkomst. Wat zal het ontzettend zijn als we dan gelijken op de rijke dwaas die grotere voorraadschuren had gebouwd, maar wiens ziel in diezelfde nacht van hem werd geëist en van wie het gezegd moest worden dat hij niet rijk was in God. Weten wij al iets van die ware rijkdom in God door Christus? Zoekt eerst het Koninkrijk Gods en Zijn gerechtigheid en al deze dingen zullen u toegeworpen worden. Wie rijk mag zijn in God door Christus heeft alles. De Heere is immers met Zijn Kerk al de dagen tot de voleinding der wereld. Hij zal die kerk naar Zijn welbehagen doen delen in de eeuwige heerlijkheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 9 februari 1995

Bewaar het pand | 12 Pagina's

Van de redactie

Bekijk de hele uitgave van donderdag 9 februari 1995

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PDF Bekijken