Bekijk het origineel

Boekbesprekingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boekbesprekingen

2 minuten leestijd

Terugblik met het oog op de toekomst, 60 jaar jongerenwerk binnen de SGP, uitgegeven ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Studieverenigingen. Geschreven door J. Kol, medewerker SGP-partijbureau. Het boek bevat 117 blz. en kost ƒ 16,50.

Wie belang stelt in de SGP en met name wat er onder de jongeren leeft kan hier goed terecht. De LVSGS heeft zeker haar verdienste wat betreft voorlichting aangaande veel zaken en doordenking van veel onderwerpen. Verkrijgbaar bij Ds. G.H. Kerstenhuis, Laan van Meerdervoort 165, 2716 AZ ’s-Gravenhage.

E. van Veldhuizen, Hij hoort je, 56 blz., ƒ 19,95, Uitgeverij J.J. Groen en Zoon, Leiden.

Het is het tweede deel van de serie “Kind en gebed”, bedoeld voor kinderen van 7-10 jaar en is geïllustreerd door Marianne Witvliet. Het boekje biedt een handreiking voor ouders om met kinderen uit de bedoelde leeftijdsgroep te spreken over het gebed. Aan het einde van elk hoofdstukje wordt ingegaan op de zaak die in het gebed aan de orde kwam.

Ds. H.G. Abma, Een eeuw geloven, 112 blz., ƒ 19,50, Uitgeverij J.J. Groen en Zoon.

De ondertitel luidt: “De weg van God met Abraham”. Na een woord vooraf volgen 38 meditaties. De stukjes zijn in het verleden gepubliceerd in het maandblad van de afdeling van de gereformeerde bond te Strijen. Ze zijn nu enigszins bewerkt opnieuw uitgegeven. Het taalgebruik is origineel.

Sommige uitdrukkingen zouden wij zo niet gebruikt hebben: Stom toe val (blz. 8), krankzinnige zelfmoord (blz. 10), de HEERE zijn congé geven (blz. 24), bijdehante ongeloof (blz. 30). Onzes inziens hadden soms meer lijnen getrokken moeten worden. Bijvoorbeeld vanuit Eliezer naar het werk van de Heilige Geest die rijk van Christus spreekt in het hart van een arme zondaar. Er zijn ook aansprekende zaken. Zo lezen wij bijvoorbeeld op blz. 90 “Abraham verstond de kunst oud te zijn. Hij doet niet krampachtig om jong te schijnen zoals zo menigeen in belachelijke wanhoop... Ik geloof dat onze tijd aan twee ergerlijke kwalen lijdt: De ouderdom wordt niet op de rechte wijze geëerd en men verstaat niet de kunst oud te zijn.” Kortom een boekje wat tot nadenken zet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 mei 1995

Bewaar het pand | 10 Pagina's

Boekbesprekingen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 mei 1995

Bewaar het pand | 10 Pagina's

PDF Bekijken