Bekijk het origineel

Van de redactie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Van de redactie

3 minuten leestijd

Artikelen

In deze aflevering van ons blad treft u de samenvatting aan van de toespraak gehouden door Ds. L.W. van der Meij op de ontmoetingsdag in Sliedrecht. Ds. van der Ham sluit zijn serie over Ds. Riekel af. Ds. P. den Butter schrijft een tweede en laatste artikel over het boek van Ds. B. Loonstra “De geloofwaardigheid van de Bijbel”.

Siegerswoude-de Wilp

U treft in ons blad een samenvatting aan van de bevestiging en intrede van Ds. A. den Boer in Siegerswoude-de Wilp. We wensen Ds. den Boer met zijn gezin en de gemeente van Siegerswoude-de Wilp van harte Gods zegen toe.

Adres fam. Den Boer:

v. Houtenwei 1, 9248 SC Siegerswou-de. Tel. 05944-2369.

Bevrijdingsherdenking

De ouderen onder ons weten van de bevrijding uit eigen ondervinding. De Heere heeft land en volk de vrijheid hergeven. Maar moeten we niet zeggen dat die vrijheid misbruikt is in vele opzichten? Geen terugkeer als land en volk tot de Heere en Zijn dienst. Het leven wordt al meer bedreigd. De zondag is in het geding. De ontkerkelijking is groot. Het zijn verontrustende ontwikkelingen. Het meest verontrustend is nog wel dat er weinig ware onrust is over al deze zaken. Moge de Heere Zich nog ontfermen over ons arme al verder wegzinkende vaderland. Er komt een terugkeer tot Zijn Woord en Wet. Van nature zijn wij allen bezet gebied. Doch dit zien en beleven wij niet uit onszelf. Dat wordt anders als de Heere ons eraan ontdekt. Dan wordt geleerd zichzelf niet te kunnen verlossen en ervaren dat datgene wat onmogelijk is bij de mensen mogelijk is bij God. Van die verlossing zal de Heere hier en tot in eeuwigheid de eer ontvangen.

Zendingsdeputaten

Ds. M. Rebel zal D.V. zaterdag 24 juni om 17.00 uur in een eredienst afscheid nemen van Hilversum-Oost in verband met verleend emeritaat. Afscheidsreceptie van 19.00-21.00 uur. Ds. H. Jonkman zal per 1 juli D.V. zijn zendingswerk beëindigen en terugkeren naar Nederland.

Pinksterappèl D.V. 5 juni

Sprekers:

Ds. A. Baars “Versta ik mijn tijd”;

Ds. W.N. Middelkoop “Hoe sta ik in mijn tijd”;

Ds. H. Peet “Verwacht ik Zijn komst?” Ned. Herv. Kerk te Weesp. Aanvang ’s middags om 14.30 uur en ’s avonds om 19.00 uur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 mei 1995

Bewaar het pand | 10 Pagina's

Van de redactie

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 mei 1995

Bewaar het pand | 10 Pagina's

PDF Bekijken