Bekijk het origineel

Gereformeerde Bijbelstichting

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gereformeerde Bijbelstichting

2 minuten leestijd

GBS plaatst Bijbels in gevangenissen De Gereformeerde Bijbelstichting (GBS) heeft ruim 800 bijbels en 260 bijbelgedeelten verspreid in Nederlandse gevangenissen.

Dat blijkt uit het jongste nummer van Standvastig, het kwartaalblad van de GBS.

In Nederland zijn 60 Inrichtingen van Justitie. In het kader van bijbelverspreiding in eigen land stuurde de GBS een brief naar de geestelijk verzorgers van al deze Inrichtingen of gevangenissen. Daarbij werden Bijbels in de Statenvertaling en diverse Bijbels in andere talen kosteloos aangeboden. Vanuit een 18-tal gevangenissen kwam een reactie binnen. Zo dienden geestelijk verzorgers van de penitentiaire inrichting “Over-Amstel” in de Bijlmer te Amsterdam een aanvraag in voor 170 Bijbels in de Statenvertaling.

Naast Nederlandse Bijbels zijn Bijbels verspreid in het Engels, Duits, Frans en Spaans. Daarnaast ook Johannesevangeliën in het Catalaans, Engels, Frans, Nieuw Grieks, Hebreeuws, Portugees, Russisch, Spaans en Tamil.

Reacties

Diverse predikanten stuurden een schriftelijke reactie na ontvangst van het aangevraagde pakket Bijbels aan de GBS. Enkele gedeelten uit ontvangen brieven:

“Vandaag ontving ik uw prachtige geschenk: die mooie Bijbels in de Statenvertaling en in andere talen. Mensen die in de gevangenissen zitten zullen het zeker heel erg op prijs stellen. Heel veel dank. De Statenvertaling is nog iets anders dan alle steeds weer nieuwe moderne vertalingen, die vaak gedateerd (aan tijd gebonden) zijn”.

“Hartelijk dank voor het toezenden van de Bijbels, die wij in goede staat ontvangen hebben”.

“Deze week ontving ik uw pakket met Bijbels. Hierbij wil ik u hartelijk bedanken voor uw gift.

Een aantal Bijbels kon ik direct doorgeven aan gedetineerden die al eerder eens aangegeven hadden dat de door ons vaak gebruikte “Groot Nieuws Bijbel” niet echt paste bij hun ervaring met bijbeltaal”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juni 1995

Bewaar het pand | 8 Pagina's

Gereformeerde Bijbelstichting

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juni 1995

Bewaar het pand | 8 Pagina's

PDF Bekijken