Bekijk het origineel

GBS schenkt Bijbels in diverse talen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

GBS schenkt Bijbels in diverse talen

2 minuten leestijd

De Gereformeerde Bijbelstichting (GBS) heeft besloten om 6.850 Russische Bijbels beschikbaar te stellen aan de Stichting Friedenstimme Nederland. Een aantal van deze Bijbels is uitgevoerd in grote letter. Aan scholen, uitgaande van de Hongaarse Hervormde Kerk, zijn 2.150 Hongaarse, 250 Engelse en 250 Duitse bijbels geschonken. Tenslotte zijn Bijbels geplaatst in het ziekenhuis Rijnstate te Arnhem.

De geschonken Russische Bijbels worden door Friedenstimme over vele republieken van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (G.O.S.-de voormalige Sowjet Unie) verspreid. Omdat brillen in het G.O.S. erg duur zijn, is er veel vraag naar Bijbels in een grote-letter-druk.

De schenking aan Hongaarse scholen had plaats op verzoek van de Nederlandse Stichting Ondersteuning Gereformeerd Onderwijs in Oost-Europa (OGO). De OGO ondersteunt het gereformeerd schoolonderwijs in

Hongarije, Roemenië en Oekraïne. De OGO krijgt regelmatig hulpvragen van scholen, onder meer om Hongaarse, Engelse en Duitse Bijbels. Voor de GBS was dit aanleiding om kosteloos Bijbels beschikbaar te stellen. De plaatsing van Bijbels in het ziekenhuis Rijnstate heeft plaats in het kader van bijbelverspreiding binnenland. De laatste jaren zijn vele tientallen Bijbels geschonken aan ziekenhuizen, zorgcentra en gevangenissen.

De GBS heeft in ons land ten doel het handhaven en verspreiden van de Bijbel in de Statenvertaling. Voor de verspreiding van Bijbels in het buitenland werkt de GBS samen met de Trinitarian Bible Society (TBS) in Londen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 december 1995

Bewaar het pand | 10 Pagina's

GBS schenkt Bijbels in diverse talen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 december 1995

Bewaar het pand | 10 Pagina's

PDF Bekijken