Bekijk het origineel

Boekbesprekingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boekbesprekingen

3 minuten leestijd

Ds. C. Den Boer, 2 Korinthe 1-6, deel 1, 241 blz., ƒ 34,90, Uitgeverij Kok Voorhoeve-Kampen.

Dit eerste deel over de tweede brief van de apostel Paulus aan de gemeente van Korinthe is voorzien van kanttekeningen, voetnoten en tekstverwijzingen. Na ieder hoofdstuk zijn gespreksvragen opgenomen. Ook dit deel is zodoende geschikt voor persoonlijke bijbelstudie en voor gebruik op verenigingen. Bij 2 Cor. 6:14 ’Trekt niet een ander juk aan met de ongelovigen; want wat heeft de gerechtigheid gemeen met de ongerechtigheid, en wat gemeenschap heeft het licht met de duisternis?” lezen we op blz. 233 “Deze waarschuwing is ook van toepassing op het aangaan van huwelijksverbintenissen. En uiteraard kan dan niet bedoeld zijn, dat twee huwelijkspartners die niet van hetzelfde ras of van dezelfde sociale en intellectuele stand zijn, geen goed span kunnen vormen. Maar wel is het zo, dat een huwelijk tussen twee mensen van wie de een gelovig en de ander niet gelovig is, meestal heel wat problemen oplevert. Zeker, zo n huwelijk behoeft niet altijd op een fiasco uit te lopen. Zelfs kan de gelovige huwelijkspartner wel tot een eeuwige zegen worden voor de ongelovige partner. Maar toch bevestigt de praktijk, dat een huwelijk van een christen en een niet-christen nogal eens leidt tot degeneratie van de christelijke identiteit of op zijn best tot een christendom van compromissen. Een huwelijk is in elk geval zeker niet primair bedoeld als middel van evangelisatie.”

C.L.M. van Noort, De stoel van Peter is leeg. Tekeningen: Marianne Witvliet, 61 blz., ƒ 19,95, Uitgeverij J.J. Groen en Zoon-Leiden.

Ziekte en overlijden van het jongste kind uit een gezin wordt beschreven. Dit grijpt diep in in het leven van ouders en kinderen. Dit tweede deeltje uit de serie Kind en rouwverwerking is bestemd voor de leeftijd van 7-10 jaar. Het is zeker geschikt kinderen van deze leeftijd met de werkelijkheid van ziekte en sterven te confronteren. Treffend wordt beschreven welke gevoelens en emoties er dan bij ouders en kinderen optreden tijdens ernstige ziekte, sterven, begrafenis en de tijd die daarop volgt. Ook wordt terecht gesteld (blz. 50) dat een nieuw hart noodzakelijk is zal het wel zijn voor de eeuwigheid.

Halgrímur, In de schaduw van Uw kruis, 54 blz., ƒ 19,95, uitgeverij J.J. Groen en Zoon-Leiden.

Inhoudsvolle passiegedichten van de bekende IJslandse predikant uit de 17e eeuw over Christus in de hof en de zeven kruiswoorden (vertaald door W. van Herpen en J. Klein). Achterin is een korte levensbeschrijving opgenomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 april 1996

Bewaar het pand | 8 Pagina's

Boekbesprekingen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 april 1996

Bewaar het pand | 8 Pagina's

PDF Bekijken