Bekijk het origineel

Van de redactie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Van de redactie

3 minuten leestijd

Overlijden en begrafenis Ds. D. Slagboom

Voor ons nog onverwacht, maar wat hem zelf betreft niet onvoorbereid, werd Ds. D. Slagboom uit dit leven weggenomen. Na de operatie liet de toestand zich al zeer ernstig aanzien. Na een lichte opleving werden de krachten al minder. De ernstige ziekte bleek al ver voortgeschreden te zijn. De laatste vrijdagmiddag hebben wij hem nog bezocht in het ziekenhuis. Hij is van sterven beter geworden. We mogen geloven dat hij nu volmaakt mag dienen. Veel heeft Ds. D. Slagboom voor ons blad mogen betekenen. Vanaf het begin tot in het vorige nummer van ons blad heeft hij zijn bijdragen mogen geven. Zijn samenbindende arbeid als secretaris en lid van de commissie van redactie zal bij velen in dankbare herinnering blijven. De Heere sterke zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen en gedenke ook de gemeente van Nieuwkoop waar pastorale arbeid verricht mocht worden.

Inhoud

In verband met het overlijden en de begrafenis van Ds. D. Slagboom draagt dit nummer van ons blad een wat ander karakter. Ds. D. Slagboom heeft zichzelf nooit op de voorgrond geplaatst. We meenden er goed aan te doen aandacht te besteden aan de plaats die Ds. D. Slagboom mocht innemen. Dit doen we niet om de mens centraal te stellen, maar om naar voren te brengen wat de Heere in hem heeft willen geven in onze kerken en in het bijzonder voor ons blad “Bewaar het Pand.” L) treft een levensbeschrijving van Ds. D. Slagboom aan van de hand van Ds. H.C. van der Ent en het verslag van de begrafenis. Verder gaat Ds. P. den Butter in op het bezwaarschrift tegen het boek van dr. B. Loonstra wat aan alle Chr. Geref. Kerkenraden is toegezonden en wat hiermee samen-hangt. Tevens schrijft Ds. P. den Butter een artikel over het proefschrift van dr. Hofman getiteld: “Enich Achter-dencken”. Ds. P. Roos publiceert het eerste artikel over “De aanneming tot kinderen.” Ds. E. Hakvoort begint een serie over “Geestelijke verlatingen”.

Broeksterwoude “Andreas”

D.V. vrijdag 15 augustus bevestiging ds. H.H. de Haan doords. H.R.A.H. de Boer. Aanvang dienst 19.30 uur in het kerkgebouw van de Chr. Geref. Kerk te Broeksterwoude. We wensen ds. de Haan en zijn gezin, alsook kerkeraad en gemeente van harte Gods zegen toe.

Ontmoetingsdag

D.V. zaterdag 20 september te Kampen in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente. Aanvang ‘s morgens 10.30 uur. Opening Ds. M.C. Tanis. Spreker: Ds. K.Hoefnagel. Aanvang ‘s middags 14.00 uur. Sprekers: Ds. P. Roos, Ds. B. de Rompf en Ds. G. Bouw.

Jeugdappèl

Ons is verzocht de datum van het komende jeugdappèl door te geven: D.V. zaterdag 18 oktober.

Verschijningsdata

In de komende tijd zal ons blad D.V. verschijnen op 28 augustus en 11 september. Daarna weer gewoon elke veertien dagen. De copy dient uiterlijk de donderdag voor verschijningsdatum binnen te zijn. Bij voorbaat hartelijk dank voor de medewerking in deze zaak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Bewaar het pand | 12 Pagina's

Van de redactie

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PDF Bekijken