Bekijk het origineel

Landelijke werving donateurs GBS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Landelijke werving donateurs GBS

3 minuten leestijd

Speciale folder “Uw Woord bewaard” beschikbaar

“Uw Woord bewaard”. Dat is het thema van de landelijke donateurswer-ving van de Gereformeerde Bijbelstichting (GBS). Vele correspondenten en leden van plaatselijke comité’s verspreiden de komende maanden voor-lichtingsenveloppen over het werk van de GBS. Kerkenraden hebben schriftelijk het verzoek gekregen om hun medewerking te verlenen, onder meer door het plaatsen van een nieuwsbrief in de kerkbode. In de speciale folder “Uw Woord bewaard” wordt informatie over het werk van de GBS gegeven. Daarin staat onder andere dat de GBS een hulpmiddel wil zijn om de Bijbel ook in deze tijd te bewaren onder ons volk en te verspreiden onder zoveel mogelijk mensen, ook in andere landen.

Bijbels

De GBS geeft Bijbels in de Statenvertaling uit. De bijdragen van de donateurs maken het mogelijk dat er voor iedereen een betaalbare Bijbel is. Blinden en slechtzienden kunnen bij de GBS terecht voor een complete gesproken Bijbel voor slechts ƒ 75,-. De werkelijke kosten liggen veel hoger, maar dankzij de donatiegiften kan de GBS de gehandicapte naaste aan goedkope bijbeluitgaven helpen. Ook de zes-delige Bijbel in grote letter is voor een redelijk bedrag te koop. (Oude Testament in vier delen ƒ 155,- en Nieuwe Testament in twee delen ƒ 60,-) Verder laat de GBS Bijbels drukken voor evangelisatie-doelein-den. Deze Bijbels worden geschonken of tegen speciale prijzen geleverd aan kerken. Ook plaatst de GBS kosteloos Bijbels in ziekenhuizen, verzorgingshuizen en gevangenissen.

Naar andere landen

In andere talen verspreidt de GBS ook Bijbels. Zo gaan er duizenden Bijbels naar landen in Oost-Europa, Afrika en Latijns Amerika.

Dit werk heeft plaats in samenwerking met de Trinitarian Bible Society (TBS) in Engeland, zendingsgenootschappen vanuit diverse kerken en andere onder ons bekende hulporganisaties.

Standvastig en kalender

Vier keer per jaar verschijnt het kwartaalblad “Standvastig”. De S en de V verwijzen naar de Statenvertaling. In dit orgaan staan artikelen over de Bijbel, bijbelvertaling en bijbelverspreiding. Eén rubriek is speciaal voor de jonge lezers: In elk blad een verhaal uit de kerk- en vaderlandse geschiedenis en een bijbelse vragenrubriek.

Elk jaar ontvangen de donateurs van de GBS in het kader van fondswerving een kalender met kleurenplaten van historische kerken. Op de achterzijde van de kalenderbladen staat informatie over het kerkgebouw en het leven van een predikant die daar in de 17e of 18e eeuw heeft gepreekt.

Voor informatie en opgave als donateur

Voor het opvragen van de folder “Uw Woord bewaard” en andere informatie kan men terecht bij: Gereformeerde Bijbelstichting,

Antwoordnummer 2809, 4140 WB Leerdam (u behoeft geen postzegel te plakken). Telefoon 0345-61 01 55 of 61 47 44 (Fax 0345-61 06 96).

‘s Avonds 0577-46 18 62 (algemeen medewerker J. de Koning).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 december 1997

Bewaar het pand | 12 Pagina's

Landelijke werving donateurs GBS

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 december 1997

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PDF Bekijken