Bekijk het origineel

Recensie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Recensie

2 minuten leestijd

“Het Troostboek” 5e deel. Verklaring van de Heidelbergse Catechismus door Ds. J. v.d. Vlies, 12 preken over de Zondagen 34-44, ƒ 22,50 excl. verzendkosten.

Opnieuw kwam een deel uit, en wel het 5e deel van de Catechismusverklaring van Ds. J. v.d. Vlies. Dit deel handelt over de uitleg van de Tien Geboden in het stuk der dankbaarheid. Ook in dit deel worden wij in de uitleg van de geboden op grond van de Schrift geconfronteerd met de eigen stijl en het diepe inzicht, dat de Heere gaf aan deze dienaar des Woords, in de betekenis van de geboden in het stuk der dankbaarheid. Ds. V.d. Vlies schrijft ondermeer in zijn verklaring van het tiende gebod: “We zijn dan, geliefde gemeente, gekomen aan het einde van de wet. Het is mijn innige begeerte, dat ge werkelijk aan het einde van de wet gekomen mocht zijn. Dat is zo slecht nog niet. Want de wet der tien geboden is geen ladder met tien sporten die naar de hemel reikt, zodat het trappen der verhoging zijn, maar het zijn tien trappen van vernedering, gemeente!”

En als het gaat om de absolute noodzaak om de tien geboden scherp te prediken, alhoewel ze toch niemand in dit leven kan houden, lezen wij: ‘Maar wie gerechtvaardigd is, die is toch immers gerechtvaardigd? Het is waar, het is zeker waar. Het is nodig één keer gerechtvaardigd te worden, maar het is ook nodig een dagelijkse bekering te kennen om steeds weer te leren vluchten tot dat kostelijke bloed van de Zaligmaker.”

Het lezen van dit deel willen wij ook zeer hartelijk bij u aanbevelen. Moge ook deze nagelaten preken voor velen, oud en jong, tot zegen zijn!

De serie zal D.V. uitgebreid worden tot in totaal 6 delen.

De boeken zijn te bestellen bij: Fam. J. Bassa

Menno van Coehoornsingel 2
2967 EC Langerak
Tel. 0184-601242
Mevr. W. v.d. Vlies
Oranjelaan 3
3971 HD Driebergen
Tel. 0343-518970

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 februari 1999

Bewaar het pand | 8 Pagina's

Recensie

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 februari 1999

Bewaar het pand | 8 Pagina's

PDF Bekijken