Bekijk het origineel

VAN DE REDACTIE

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

VAN DE REDACTIE

3 minuten leestijd

Inhoud.

U treft een meditatie aan van wijlen ds. H. C. v.d. Ent over 1 Johannes 4:9 als nabetrachting op het herdenken van de geboorte van de Zaligmaker.

Ds. J.P. Boiten geeft informatie over het werk van de Generale Synode. Ds.

M C. Tanis schrijft een artikel “Hoe is n het bij ons?” Van de hand van ds. K.

Visser treft u weer een artikel aan “Voor de jeugd”. Het jaaroverzicht is weer verzorgd door de fam. BoerBunk uit Barendrecht. Wij willen hen hartelijk dank zeggen voor het vele werk dat zij hieraan hebben besteed.

Nieuwe vormgeving.

Met ingang van de 37e jaargang van ons blad is de uiterlijke vormgeving veranderd, frisser, minder massief en meer eigentijds. We hopen dat u er nt tevreden over zult zijn en dat ons blad aan het doel mag blijven beantwoorden: Bevordering van de handhaving der oude Gereformeerde beginselen. Want het is uiteraard niet de bedoeling dat er wijziging optreedt in de inhoud van ons blad. Moge de Heere ook dit pas begonnen jaar Zijn zegen gebieden over de uitgave van ons es blad.

Verhuizing Ds. J. Oosterbroek.

Oud Adres: Meelstraat 37

4301 EB Zierikzee.

Nieuw adres per 20 december 2001:

Bisschopsbergweg 29

7974 HC HAVELTERBERG

tel. 0521 514098

Promotie drs. W. van Vlastuin.

D-V. Vrijdag 11 januari 2002 om i al 15.00 uur zal drs. W. van Vlastuin, geb. 6 maart 1963, herv. Predikant te Katwijk aan Zee, promoveren op het proefschrift getiteld: De Geest van opwekking. Een onderzoek naar de leer van de Heilige Geest in de opwekkmgstheologie van Jonathan Edwards (1703-1758).

LCJ

In december j.l. werd een Kruispuntconferentie belegd over ‘huwelijk en gezinsvorming’. Inleiders waren. prof. Dr. W.H. Velema en Martien van der Zwan, voorlichter bij de RMU. Terecht werd gesteld dat in het huwelijk principiële bereidheid dient te zijn tot het krijgen van kinderen.

Ook werd gewezen op verontrustende ontwikkelingen in onze maatschappij. De overheid wil deeltijdarbeid bevorderen, de kinderopvangcapaciteit uitbreiden en de winkeltijden verruimen. Volgens de huidige denkwijze bestaat het gezin uit twee ‘economisch zelfstandige individuen.’ Deze ontwikkelingen vragen om keuzes. Van der Zwan gaf terecht aan dat hij huiverig is voor het uitbesteden van kinderen aan commerciële zorg.

Verschijningsdatum volgende nummer.

Het volgende nummer van ons blad zal D.V. donderdag 24 januari verschijnen. Copy graag binnen donderdag 17 januari.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 januari 2002

Bewaar het pand | 12 Pagina's

VAN DE REDACTIE

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 januari 2002

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PDF Bekijken