Bekijk het origineel

VAN DE REDACTIE

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

VAN DE REDACTIE

2 minuten leestijd

Inhoud

In deze eerste aflevering van de nieuwe jaargang van ons blad hebben we een meditatie geplaatst over Psalm 99:1a van ds. H. van der Ham. De HEERE regeert, ook in 2005. Alleen in die wetenschap is rust te vinden.

Ds. M C. Tanis schrijft een vervolgartikel over prof. J.J. van der Schuit: ‘Verbondsbeleving.’ Ds. J.M.J. Kieviet schrijft over ‘vragen bij een ramp’. Ds. K. Hoefnagel beantwoordt een tweetal vragen over de zondvloed. Nieuwe vragen zijn van harte welkom. Ds. P. van Zonneveld schrijft een brief aan ouders. Zelf schrijven wij over het onderwijs dat aan de Palestijnse jeugd wordt gegeven. Door dit onderwijs wordt de haat tegen Israel gevoed en versterkt. Ook maak ik een begin met de bespreking van het boek van ds. R, van Kooten ‘Ons leven is van God.’ Dit boek handelt over het zesde gebod en is zeer actueel.

Vloedgolf

Het is zeer aangrijpend dat er zoveel slachtoffers gevallen zijn in de landen rondom de Indische Oceaan als gevolg van een vloedgolf veroorzaakt door een beving diep in deze oceaan. We leven mee met hen die daardoor in rouw gedompeld zijn of nog steeds in onzekerheid verkeren. We hopen van harte dat er hulp geboden kan worden. We kunnen beter ons geld op deze wijze aanwenden dan voor het aankopen en afsteken van vuurwerk. Rekenen we wel met de wederkomst van Christus? Voorafgaande aan de wederkomst zullen er immers aardbevingen zijn? Dat ieder zich persoonlijk zou mogen afvragen waarheen hij of zij op weg is en waar men zal zijn in de eeuwigheid.

Jaaroverzicht

Het jaaroverzicht is ook dit jaar weer keurig verzorgd door de fam. J. Boer Bunk uit Barendrecht. We willen hen hartelijk dank zeggen voor het vele werk dat zij hiervoor gedaan hebben.

Verschijning volgende nr.

Het volgende nummer van ons blad zal D.V. donderdag 20 januari verschijnen, dus over twee weken. Kopij graag binnen donderdag 13 januari, een week voor de verschijningsdatum. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 januari 2005

Bewaar het pand | 16 Pagina's

VAN DE REDACTIE

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 januari 2005

Bewaar het pand | 16 Pagina's

PDF Bekijken