Bekijk het origineel

PERSBERICHT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

PERSBERICHT

2 minuten leestijd

Hardinxveld-Giessendam - Met het uitbrengen van Handreiking -12 op cd-rom heeft het Landelijk Contact Jeugdverenigingen (LG) een nieuwe stap gezet. Deze week hebben de leidinggevenden van de -12 kinderclubs een pakketje ontvangen met de cd-rom en twee werkboekjes voor de kinderen. Hiermee heeft het LG een impuls gegeven aan het clubwerk voor de kinderen in de basisschoolleeftijd.

Ruim een jaar geleden startte de uitbouw van het -12 werk. Met de keuze voor een cd-rom, waarop alle informatie voor de leidinggevenden wordt geplaatst, werd een nieuwe ontwikkeling in gang gezet.

Een cd-rom biedt bovendien grote mogelijkheden om veel informatie aan de leidinggevenden door te geven, waarmee zij de kans hebben om hun eigen keuzes te maken voor het clubuur. Elke schets, die deel uitmaakt van een thema van zes schetsen, is volgens hetzelfde stramien opgebouwd en begint met een uitvoerige exegese van het bijbelgedeelte. Geloofsleer, leestips, een psalmen liedlijst en gebedspunten zijn hier eveneens genoemd. Aan de hand van een vertelschets kan de leidinggevende de vertelling voorbereiden. Om de kinderen te laten wennen aan het zelf lezen en onderzoeken van de Bijbel is een bijbelstudie opgenomen. Daarbij is het heel goed mogelijk een van de kinderen een inleiding bij het bijbelgedeelte te laten maken. Zo leren zij thuis al bezig te zijn met het onderwerp.

Op het onderwerp toegespitste verwerkingen vormen een onderdeel van elke schets. Elk onderdeel is apart af te drukken, zodat leidinggevenden slechts datgene wat ze nodig hebben, hoeven te printen.

Andere onderdelen van de cd-rom zijn: tips om de clubavonden voor te bereiden, vrije verwerkingen, achtergrondinformatie en -artikelen. Hier zullen regelmatig aanvullingen bij worden geplaatst.

Verder verschijnen jaarlijks nieuwe thema’s. Bij elk thema van zes schetsen hoort een werkboekje voor de kinderen, waarin de bijbelstudie en enkele verwerkingen staan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 30 maart 2006

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PERSBERICHT

Bekijk de hele uitgave van donderdag 30 maart 2006

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PDF Bekijken