Bekijk het origineel

LCJ - JEUGDAPPEL +16

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

LCJ - JEUGDAPPEL +16

21 oktober 2006 te Schiphol-Rijk

5 minuten leestijd

De wekker gaat, Rik staat op, ochtendgebed? Nee dat doet hij wel bij het ontbijt en op school, wel pakt hij als eerste zijn mobieltje om te kijken of er gisterenavond of vannacht nog een smsje is binnengekomen, dan doet hij de computer aan om te kijken of er nog mailtjes zijn. Vervolgens gaat hij naar school, ja, een reformatorische school, want daar hebben zijn ouders voor gekozen. Hij pakt zijn scooter en doet de oordopjes van zijn mp3- speler in zijn oren, nee, geen Genemuiden zingt of een symfonie van Mozart. Aan het einde van de dag is Rik te moe om te lezen en te bidden. ‘Is dat leven herkenbaar voor jou?’ Is de god van Rik ook jouw god?’ ‘Dan mag ik je hartelijk uitnodigen om de Heere Jezus te zoeken. ‘Ik doe een appel op je hart. “Geef je aan Hem over.’

Deze vragen stelde Ds. C.J. Droger aan de jongeren die bij elkaar waren gekomen op het LCJ + 16 Jeugdappel in Schiphol- Rijk. Met deze dag uit het leven van een denkbeeldige Rik opende de Vlaardingse predikant het eerste deelthema ‘nu al aanwezig’. Het thema van deze dag was ‘Uw koninkrijk kome’.

Dit jaar werd het Jeugdappel op een mooie nieuwe locatie in Schiphol- Rijk gehouden. In het eerste deelthema werd gevraagd: Wie is jouw koning? De grote afwezige in het leven van Rik is God, de Heere Jezus Christus. Hij vindt de wereld, vrienden en de media belangrijken Ook werd er een oproep gedaan om Hem te zoeken! ‘Geef je vandaag over aan de Heere Jezus!’ ‘Misschien loop je ook met de vraag of er voor jou ook een taak ligt in het Koninkrijk van God.’

‘Het is zo heerlijk om Hem te dienen!’ Ds. Droger besloot het eerste deelthema met de woorden: ‘Al wat jou ontbreekt, schenk Ik je zo je het smeekt, mild en overvloedig.’

Straks voltooid

Ds. A A. Egas leidde het tweede deelthema ‘straks voltooid’ in met de woorden van de Heere Jezus die Hij tegen Nicodemus zei. ‘Wij moeten ook wedergeboren worden, Niocodemus begreep niet wat dat betekende. Daarom legde de Heere Jeuzs het uit met wat er gebeurd is in de woestijn. Mozes heeft daar de koperen slang verhoogd omdat iedereen die de slang zou zien, zou leven. De Heilige Geest werkt de wedergeboorte door de prediking, Hij gaat het gesloten hart openbreken! Waarachtige wedergeboorte is noodzakelijk. ‘Hij is de Deur en de Weg, Dat wil Hij vandaag ook voor jou zijn!’ Koning Jezus staat gereed om te komen op deze wereld, ‘Hoe verwacht jij dat koninkrijk?’ We zullen dan allen in oog staan met Koning Jezus.

Actief

Na de twee deelthema’s presenteerde een lid van de commissie landelijke actie de nieuwe actie ‘Leven in beeld’, voor een project van de VBOK. Het actieseizoen wordt gestart met een taartenactie, gevolgd door een toiletpapieractie, met als afsluiting de landelijke actiedag.

Na de pauze waarin weer volop gelegenheid was om elkaar te ontmoeten werden er een aantal workshops gehouden. Een nieuw onderdeel in het programma dat getuige de reacties een goede verandering blijkt te zijn.

Persoonlijk

De workshops behandelden deelthema’s die te maken hadden met het thema van deze dag. Jongeren konden naar een workshop over geloofszekerheid, die werd geleid door Ds. J. van Amstel. Ds. J.H. Velema ging met enkele jongeren in gesprek over het navolgen van Christus. Hessel en Coby Visser uit Botswana vertelden in een workshop over hun werk in de zending. Jan Bor vertelde in een workshop iets over het verdrukte koninkrijk. Hij sprak met de aanwezig jongeren over de houding van hun leeftijdgenoten in landen waar wel vervolging is. Welke vijanden van Gods koninkrijk zijn er? Een antwoord op deze vraag werd gegeven in een confronterende workshop die werd geleid door Koos de Jong en Wim Wiersma. Pop en porno, twee vijanden die vandaag de dag als machtige middelen in de hand van de satan tienduizenden jonge mensen verslaat. Wat betekent het concreet ‘leven in de eindtijd?’ Ds. J. Westerink ging in deze workshop hierover in gesprek met jongeren. Ds. C.P. de Boer sprak samen met jongeren over de Christelijke toekomstverwachting. In alle workshops was er volop gelegenheid om in gesprek te gaan met elkaar en om vragen te stellen. Na afloop van de workshops was er nog gelegenheid om met elkaar te zingen bij het orgel, waar dankbaar gebruik van gemaakt werd. Dit vormde een mooie afsluiting van het Jeugdappel dat dit jaar samen met de JV Sola Scriptura uit Vlaardin-gen werd georganiseerd.

Carolien Droger, lid JV Sola Scriptura Vlaardingen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 november 2006

Bewaar het pand | 12 Pagina's

LCJ - JEUGDAPPEL +16

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 november 2006

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PDF Bekijken