Bekijk het origineel

Boekbesprekingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boekbesprekingen

2 minuten leestijd

Wilhelmus à Brakel, Redelijke Godsdienst deel 1B, gebonden, 607 blz., € 49,95 , Uitgeverij De Banier, Apeldoorn, ISBN 978- 94-6278-8169. Deel 1B (hoofdstuk 30 t/m 43) van het bekende boek van Wilhelmus à Brakel ‘Redelijke Godsdienst’ in hertaalde vorm bevat veel goede zaken. Dr. Jan van de Kamp heeft een kerkhistorische inleiding geschreven. Ook in dit deel treffen we het structuuroverzicht
Redelijke Godsdienst aan. In deel 1B komt aan de orde: roeping, wedergeboorte, geloof, de kenmerken van het zaligmakende geloof, rechtvaardiging, aanneming tot kinderen, geestelijke vrede, geestelijke vreugde, de verzegeling door de Heilige Geest en door de sacramenten, de Heiige Doop, het Heilig Avondmaal, de deelname aan het Heilig Avondmaal: voorbereiding, bediening en nabetrachting, gelovig leven uit Gods beloften en waarschuwend onderwijs. Van harte aanbevolen.

Rabbi’ John Duncan, De nodiging van de grote Gastheer, Avondmaalsoverdenkingen, 73 blz., gebonden, € 9,95, Uitgeverij De Banier, Apeldoorn, ISBN 978-94-0290- 1061.
Duncan leefde van 1796-1870. Deze Schotse predikant kende uitnemend Hebreeuws en andere oosterse talen en heeft als zendeling gewerkt onder de Joden in het Hongaarse Budapest en in het Italiaanse Livorno. Meer dan twintig jaar heeft hij aan de predikantenopleiding in Edinburgh Hebreeuws gedoceerd. Vandaar dat hij ‘rabbi’ genoemd werd. In dit boekje zijn zes toespraken opgenomen die hij hield vóór de bediening van het Heilig Avondmaal en de zes bijbehorende toespraken die hij hield na de bediening van het sacrament.

W.B. Kranendonk, Ook dat was Rotterdam, Het leven van bevindelijk gereformeerden (1945- 1970), gebonden, 246 blz., € 24,95, Uitgeverij De Banier, Apeldoorn, ISBN 978-94-6278-5946.
De auteur is erin geslaagd een goed portret te tekenen van het kerkelijk en dagelijks leven van bevindelijk gereformeerden in Rotterdam in de periode 1945-1970. Van het kerkelijk leven in Rotterdam is helaas weinig overgebleven. Er wordt ook aandacht gegeven aan de Chr. Geref. Kerken in Rotterdam. Foto’s van onder meer prof. G. Wisse, ds. H. Visser, ds. H. van Leeuwen, ds. M.C. Tanis en ds. H.C. van der Ent kwamen we tegen. Wie belangstelling heeft voor het verleden van Rotterdam kan in dit boek goed terecht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 7 maart 2017

Bewaar het pand | 12 Pagina's

Boekbesprekingen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 7 maart 2017

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PDF Bekijken