Bekijk het origineel

Koninginnedag.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Koninginnedag.

2 minuten leestijd

Heden Koninginnedag, 31 Augustus. Koningin Wilhelmina, onze trouwe en wijze Landsvrouwe, viert Haar geboortedag en ons volk verheugt zich met Haar.
Als wij nog niet vergeten kunnen, hoe ons Vorstenhuis en volk in het kort verleden nog in rouw gedompeld werd door het overlijden van H.M. de Koningin-Moeder en van Z.K.H. den Prins der Nederlanden, als het bericht ons meldt, hoe een naburig vorstenhuis door ramp getroffen werd, kan slechts dankbare vreugde ons hart vervullen, wijl de Heere ons nog het voorrecht liet en Hare Majesteit heeft bewaard.
Daarom mag ons volk niet nalaten uiting te geven aan zijn gevoelens van trouw en verknochtheid, en dat zal het niet nalaten, ook al is de Koningin thans niet in het vaderland om elders een wijle rust en ontspanning te zoeken. De regeeringstaak is nimmer een gemakkelijke en zeker niet in deze moeilijke tijden. Veel wordt gevergd van Haar beleid en dat van Haar raadslieden om het schip van Staat door de bewogen wateren te voeren. Haar Koninklijke toewijding en volharding mogen een exempel voor ons volk zijn, dat moed en vertrouwen inboezemt en het eendrachtig doet pal staan om den troon van zijn waardige Landsvrouwe.
De aarde is des Heeren, mitsgaders haar volheid. Zij, die zich daarvan bewust mogen zijn en belijden, dat de Heere regeert, merken ook op de weldaden Gods in deze dingen en gedenken onze Koningin in den gebede om Gods genadige bescherming over Haar en Haar Koninklijke Dochter af te smeeken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 augustus 1935

Gereformeerd Weekblad | 8 Pagina's

Koninginnedag.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 augustus 1935

Gereformeerd Weekblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken