Bekijk het origineel

INGEZONDEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

INGEZONDEN

2 minuten leestijd

HET REFORMATORISCH DAGBLAD

De Stichting Reformatorische Publikatie te Driebergen heeft deze week haar 6e en laatste Voorlichtingsblad doen verschijnen, waarin melding gemaakt wordt van de voorspoedige ontwikkelingen tot de uitgave van het Reformatorisch Dagblad.

Hieruit blijkt dat tot hoofdredakteur is benoemd drs. C. S. L. Janse te Breukelen, universitair medewerker in de politicologie, die in de geref. gezindte tevens bekendheid geniet door zijn aktiviteiten binnen het Landelijk Verband van Staatkundig Gereformeerde Studieverenigingen en als medewerker van het partij-orgaan „De Banier".

Direkteur van het dagblad werd dhr. K. Bokma te Sappemeer, die tot heden een commercieel-organisatorische funktie bekleedde bij een grote landbouworganisatie te Hoogezand.

Thans wordt door het bestuur van „Het Reformatorisch Dagblad N.V." de verdere interne organisatie geregeld en is men bezig de redaktie- en administratiestaf te kompleteren.

Het dagbladbedrijf vestigt zich te Apeldoorn en heeft een kontrakt aangegaan met Wegener's Couranten Concern aldaar, bij welke het dagblad zal worden gedrukt. De redaktie behoudt daarbij volledige zelfstandigheid.

In verband met de opzegtermijnen van het nieuwe personeel en met de interne voorbereidingen is het niet mogelijk het dagblad reeds per 1 januari te laten verschijnen. Als definitieve verschijningsdatum is nu bepaald 1 april 1971.

Er zijn momenteel bijna 17.000 potentiële abonnees op het Reformatorisch Dagblad. Voor de beginperiode zijn reeds financiële dekkingsmogelijkheden aanwezig, maar het Voorlichtingsblad wijst tevens op de dringende noodzaak van meer abonnees en aandeelhouders. Een aandeel in de N.V. bedraagt minimaal ƒ 100, —.

De administratie is gevestigd Bosstraat 21 te Driebergen, bij welk adres de aanmeldingen als abonnee en aandeelhouder worden ingewacht.

RESTAURATIE PASTORIE EEN

Inmiddels is er met restauratie begonnen. Wanneer u het blad ontvangt, moet er alleen nog geschilderd worden. Het is wel een rommel geweest, maar we zijn heel erg blij, dat het spoedig gebeurd is.

Gelukkig blijven de giften doorgaan. De stand is ƒ 2350, -. De penningmeester zei, dat we niet ver van de ƒ 8000, - verwijderd blijven. Verblijdend is, dat u ons niet vergeet! Namens de kleine kring zeer veel dank.

Het gironummer is 940984 t.n.v. A. Berends te Een (Dr.).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 oktober 1970

Gereformeerd Weekblad | 16 Pagina's

INGEZONDEN

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 oktober 1970

Gereformeerd Weekblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken