Bekijk het origineel

Ds. D. J. van Dijk 50 jaar in het ambt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ds. D. J. van Dijk 50 jaar in het ambt

2 minuten leestijd

Op 14 september a.s. zal het vijftig jaar geleden zijn dat ds. D. J. van Dijk, emeritus predikant te Woudenberg, bevestigd werd tot zendingspredikant om vanwege de Geref. Zendingsbond te gaan werken op Celebes in het land van de Toradja's in het toenmalige Nederlands-Indië. Daar is hij werkzaam geweest van 1927—1951. Ondanks zijn hoge leeftijd — hij is geboren in 1898 — heeft hij onlangs nog een bezoek gebracht aan de landstreek waar hij zoveel jaren heeft gewerkt.
Na de oorlog mocht hij niet meer naar het tegenwoordige Indonesië terug en daarom werd hij op 15 april 1951 predikant te St. Annaland. In 1956 vertrok hij vandaar naar Nieuwerkerk a.d. IJssel. In 1962 vertrok hij naar Eemnes-Binnen, waar hij 1 mei 1964 met emeritaat ging. Hij bleef echter de gemeente van Eemnes-Binnen nog dienen als bijstand in het pastoraat tot 1967.
Er zal gelegenheid tot gelukwensen zijn op 15 sept. van 17.00—19.00 uur in het verenigingsgebouw „Eben-Haëzer", gelegen tegenover de oostzijde van de herv. kerk te Woudenberg.
Ds. en mevr. van Dijk willen hun dankbaarheid uiten door een luidklok voor een Toradjakerk beschikbaar te stellen. Zij zouden het zeer op prijs stellen wanneer men eventueel, inplaats van bloemen of geschenken, bedoelde luidklok zou willen gedenken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 augustus 1977

Gereformeerd Weekblad | 12 Pagina's

Ds. D. J. van Dijk 50 jaar in het ambt

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 augustus 1977

Gereformeerd Weekblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken