Bekijk het origineel

Henry's Bijbelverklaring.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Henry's Bijbelverklaring.

2 minuten leestijd

Nu we nieti'durven'Jiopen, dat de vernieuwde uitgave van Henry en Stackhouse door zal gaan, en we wel moeten vreezen, dat deze, , onderneming te hoog gemikt was, is er wel aanleiding voor onze theologen om te letten op de aanbieding van den 'boekhandelaar Kok te Kampen, dié HENRY'S Bijbelverklaring in het Engelsch voor ƒ 24 te koop biedt 1).

Het werk: bestaat: , uit zes royaal octavo deelen, 400J: a , 500 1; bladzijden groot, is keurig gedrukt, en in stevig linnen gebonden.

Natuurlijk moet men, om het te kunnen gebruiken, Engelsch kunnen lezen. Maar dit Engelsch is niet.ynoeilijk, „en ^went spoedig.

En al geeft dit nu niet alles wat het groote werk geeft, het kost'dan ook betrekkelijk zeer weinig, en heeft het voordeel, dat het door beknopter te zijn, en niet naar allerlei schrijvers te verwijzen, handiger is voor het gebruik.

Als] doorloopenden commentaar durven we deze uitgave ^dan ook: _met vertrouwen aanbevelen.

Wie dit werk doorloopcnd gebruikt, zal er voor de prediking merkelijke winste uit putten.

Toch blijven we'de hoop koesteren, dat het mettertijd tot een nieuwe uitgave van Calvinistische zijde van een uitlegging, die op de hoogte van onzen tijd is, komen zal. Herhaaldelijk is zulk een onderneming reeds ter sprake gekomen, en de mogelijkheid, dat het er toe komt, is o. i. volstrekt niet afgesneden.

Hoe heerlijk zou het zijn, indien veel broederen van veel twistgeschrijf aflieten, en onzen God tot verheerlijking van zijn Naam en onze kerken tot stichting, hun kracht voor zulk een arbeid saamvoegden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 19 april 1896

De Heraut | 4 Pagina's

Henry's Bijbelverklaring.

Bekijk de hele uitgave van zondag 19 april 1896

De Heraut | 4 Pagina's

PDF Bekijken