Bekijk het origineel

Rectificatie.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rectificatie.

2 minuten leestijd

In een nader persoonlijk schrijven meldt Ds. Bos ons, dat er blijkbaar een misverstand heerschte.

We gaan het veiligst met dit weer te geven in zijn eigen woorden.

Er werd aanmerking op gemaakt, dat u zelf eerder in de Heraut over het Bezwaarschrift/«^ii? geschreven., vóór we van uwe hand kennisgeving van de ontvangst kregen; zooals ook in zijn »Aan de lezers" staat.

Het doel van den Kerkeraad met dat sgeen nota nemen" was kennelijk om te zeggen, dat hij over de punten in quaestie geen twistgeschrijf wilde in de bladen, maar een kalm onderzoek en overweging door de üeputaten ad hoc; wat ook blijkt uit het svoorloopig" in een andere zinsnede genoemd, en sloeg terug op uw verzoek in de Heraut 962, dat de Kerkeraad nota zou nemen van uwe verklaring van den tekst over de uitgebreidheid van den Zondvloed.

Het was het oordeel van den Kerkeraad, dat de zaak nu voorloopig moest blijven bij debetrokken broeders: de Deputaten, Prof. Kuyper en den Kerkeraad. Wellicht kon ze dan tot een bevredigende oplossing komen, zonder dat het op de publieke markt werd gedragen; wat den kerkeraad beter voorkwam.

Voor deze rectificatie zeggen we onzen broeder dank. Jammer slechts dat Bedum er dit niet bij schreef.

Hoe toch kou men te Amsterdam weten wat Bedum wenschte, als Bedum den wensch voor zich hield?

Over het nota nemen van ons schrijven nog dit.

Natuurlijk moet een aanliangige zaak afgedaan worden waar ze hangt.

Maar als er een geding gaande is, zullen partijen wie het om recht en waarheid te doen is, toch inmiddels kennis en nota nemen van wat ook buiten het geding, over de zake die in geding is, voorvalt en gehandeld wordt.

Dit alleen hadden we bedoeld.

Mogen we nu onderstellen, dat de verklaring van Bedum dit niet uitsluit, dan zijn ook wij onzerzijds tevreden.

Dat het geding tot een bevredigende oplossing moge komen, is ook onze hartelijk^ wensch.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 28 juni 1896

De Heraut | 4 Pagina's

Rectificatie.

Bekijk de hele uitgave van zondag 28 juni 1896

De Heraut | 4 Pagina's

PDF Bekijken