Bekijk het origineel

Gevaarlijk misverstand.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gevaarlijk misverstand.

1 minuut leestijd

In 'de •Overijsetsche Kerkbode las mea over het besluit der Synode ia zake Dr. Scheurer o. m. dit:

o Nederland! Nederland! Gij troetelt het Mahomedanisme in Indië, dat in Armenië uwe broeders vermoordt!

En gij Synode van Middelburg, die den geloofsmoed der Armenische Christenen tegenover de Mahommedanen herdenkt, verzoekt uwen zendeling Scheurer tegenover eiken Mahommedaanschen priester, voor zijne naar lichaam en ziel zoo ongelukkige Javanen, die aan zijne lippen hangen, van zijnen Christus te zwijgen !

Dit is eenvoudig onjuist.

Veeleer zou Dr. Scheurer zeer stellig tegen den wil en den zin van de Synode te Middelburg handelen, indien hij één enkele goede gelegenheid, om van den Christus te spreken, ongebruikt liet voorbijgaan.

Wat de Synode alleen van Dr. Scheurer vroeg is dit: Treed voor het oogenblik niet op als Bedienaar des Woords in openbare godsdienstoefening.

Uw weg om de zaak des Heeren in Indië te dienen is allereerst, als arts de harten te winnen, en den Christus aan te bevelen in bijzondere ontmoeting.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 25 oktober 1896

De Heraut | 4 Pagina's

Gevaarlijk misverstand.

Bekijk de hele uitgave van zondag 25 oktober 1896

De Heraut | 4 Pagina's

PDF Bekijken