Bekijk het origineel

INGEZONDEN STUKKEN.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

INGEZONDEN STUKKEN.

1 minuut leestijd

(Buiten verantwoordelijkheid van de Redactie.)

ROTTERDAM, 18 Nov. 1896.

Geachte Heer Redacteur!

In het laatste No. van de Heraut trok de aanvraag om een predikant voor Humpata mijne aandacht. Volgens de voorstelling, daar gegeven, Kgt die plaats in Midden-Afrika. Dit rijmt reeds niet best met de onderstelling dat het tot den Transvaal behoort. Maar indien men'van den Transvaal het noordelijkst deel bedoelt, en de uitdrukking > Midden-Afrika" wat ruim opvat, dan komt men er ongeveer.

Maar.... zouden de lezers uit dat stuk wel den indruk krijgen, dat Humpata in ^«^Afrika ligt, even oostelijk van de ^«^/-plaats Mossamedes, in de Portug. Provincie Angola, op 150 ZB en + 130 OL nabij Huilla? (Op sommige kaarten wordt Humpata aangeduid door St, Januario). In die streek hebben zich voor ongeveer 20 jaren de bekende trekboeren gevestigd, en met hen wellicht ook kafferbedienden. Vragen deze nu een leeraar?

Of is er nog een ander Humpata? Voor het mogelijke geval, dat iemand «gepakt" mocht worden door het woord dat U aan het stukje toevoegt, hebben mijne opmerkingen wellicht eenige waarde.

Hoogachtend,

Uw. dw. dr.

JOH. BESSELAAR,

Nieuwland 4.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 29 november 1896

De Heraut | 4 Pagina's

INGEZONDEN STUKKEN.

Bekijk de hele uitgave van zondag 29 november 1896

De Heraut | 4 Pagina's

PDF Bekijken