Bekijk het origineel

Tien duizend Gulden.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tien duizend Gulden.

1 minuut leestijd

De overtuiging, dat de Gereformeerde kerken allereerst te zorgen hebben dat voor Dr. Scheurer te Poerworedjo een hospitaal worde geopend, wint reeds nu snel veld.

Reeds is er een Dames-comité den, dat zich algemeen vertakt.

En wat een wezenlijke verrassing was, eergisteren kwam bij Dr. Kuyper het heuglijk bericht in, dat door één belangstellend broeder de vorstelijke gift van niet minder dan 10, 000 Galden was toegezegd, te betalen in Mei eerstkomende.

Nog van een tweeden broeder kwam een toezegging voor duizend Gulden in.

Een volgend maal komen we hierop breeder terug.

Beide schenkers voegden er uitdrukkelijk bij, dat zij vroeger wel hart voor de Zending hadden, maar zich terughielden om de wijze waarop deze gedreven werd, doch thans, na de besluiten der Middelburgsche Synode, het zich een voorrecht rekenden, de Zending krachtdadig te steunen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 17 januari 1897

De Heraut | 4 Pagina's

Tien duizend Gulden.

Bekijk de hele uitgave van zondag 17 januari 1897

De Heraut | 4 Pagina's

PDF Bekijken