Bekijk het origineel

Gemengd Nieuws.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gemengd Nieuws.

2 minuten leestijd

De Sultan gaat voort met de Armeniƫrs te vervolgen. Tien Armenische meisjes van 8 tot io jaar, wier vaders bij het bloedbad in Arabkir gedood werden, kwamen de laatste week van het vorig jaar te Konstantinopel aan, om v\ het daarbestaande Duitsche weeshuis gebracht te %vorden. Op direct bevel van den Sultan werden zij aan de Turksche politie overgeleverd; waarschijnlijk zullen dan ook deze kinderen verdwijnen.

Schakir Pascha is van zijne reis uit Klein-Aziƫ teruggekeerd. Hij ging van plaats tot plaats, om zich, naar de opdracht des Sultans, van de toedracht op de hoogte te stellen. Het resultaat van deze reis is het besluit van den Verhevene Porte, om in de Europeesche bladen de Evangelische zendelingen als de eigenlijke schuldigen aaa te duiden, en om daarna alle zendelingen het land uit te wijzen, daar zij voornamelijk deelnemen in het werk tot ondersteuning van hen, die zoo vreeselijk van de vervolging der Turken te lijden hadden. Reeds voor een jaar was een Irade uitgevaardigd, waarbij alle zendelingen uit het land werden gezonden; doch deze meest ingetrokken worden.

De nummers der Leipziger Zeitung, in welke de nadere bijzonderheden van het vermoorden der zendelingen Segebrock en Ovir geschilderd werden, zijn aan de Russische grenzen teruggezonden. In Mitau wilde de Censur aanvankelijk niet hebben, dat het bericht van den moord gedrukt werd. Oolc de oproeping van een zendingstation aan den Meru op te richten mag de Russische grenzen niet passeeren; al te maal bewijzen, dat men in Rusland de oogen voor de treurige werkelijkheid wenscht te sluiten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 31 januari 1897

De Heraut | 4 Pagina's

Gemengd Nieuws.

Bekijk de hele uitgave van zondag 31 januari 1897

De Heraut | 4 Pagina's

PDF Bekijken