Bekijk het origineel

Gemengd Nieuws.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gemengd Nieuws.

2 minuten leestijd

Men is er in geslaagd, om een stoomschip in den Jordaan te brengen, dat van de Doode Zee naar het meer van Galilea moet varen. Men meent, dat de reis in vijf uren kan worden volbracht. Tot hiertoe dacht men steeds, dat de Jordaan te snel liep om het mogelijk te maken haar te bevaren. Maar als het blijkt, dat de twee genoemde meren door eene stoombootlijn met elkander verbonden zijn, zal menigeen er door uitgelokt worden, om zulk een tocht mogelijk te maken.

Het is bekend, dat de Chineesche taal moeilijk te leeren is, omdat men schier voor elk woord een afzonderlijke letter of teeken heeft. Nu wil men de Chinee.'en er toe bewegen, om een nieuw alphabet aan te nemen. Gemakkelijk gaat dit niet, want de Chineezen zijn gewend, om hunne letters te teekenen met een penseel en Oost-Indische inkt. Doch men heeft nu een alphabet uitgevonden, dat gemakkelijk geleerd wordt, en in de gebruikelijke sclirijfmanier geen verandering brengt. Men verwacht dat, wanneer de nieuwe letterteekens worden gebruikt, de Confusiaansche scholen, in welke de oude gecomiliceerde teekens worden onderwezen, ledig zullen oopen. Hierdoor zou wel de invloed van de leer van Confusius verminderen, maar het drukken en verspreiden van Christelijke schoolboeken en tractaten zal er door bevorderd worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 13 juni 1897

De Heraut | 4 Pagina's

Gemengd Nieuws.

Bekijk de hele uitgave van zondag 13 juni 1897

De Heraut | 4 Pagina's

PDF Bekijken