Bekijk het origineel

Officieele Berichten.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Officieele Berichten.

1 minuut leestijd

(Met verkorting wit het Kerkbladvan é, Maart '98.J

Kort verslag van de vergadering der classis Meppel op 8 Februari.

Toegekomen tot|de behandeling der instructie van Meppel, handelende over de vraag, of een kerkeraad verplicht is, in een af te geven attestatie getuigenis te geven aangaande het geloof en den wandel van het lidmaat, spreekt de Classis uit, dat, zoo een persoon zich te dien opzichte onrechtvaardig behandeld acht, het van hem behoort uit te gaan, om in dezen handhaving van zijn recht te vragen.

Aan Hoogeveen A wordt op eene desbetreffende vraag geantwoord, dat het verbieden van het Avondmaal wel kon voorafgaan aan de censuur, wanneer de zaak in kwestie nog niet is uitgemaakt; zijn er geen objectieve gronden aanwezig, dan handelt de kerkeraad naar omstandigheden.

Op eene vraag van Hoogeveen B, of zij de attestatie heeft te aanvaarden van eene zuster der gemeente, van Hollandscheveld, die van haar man wegliep, spreekt de Classis uit, dat de attestatie moet worden teruggezonden en Hollandscheveld bedoeld lidmaat moet vermanen en censureeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 6 maart 1898

De Heraut | 4 Pagina's

Officieele Berichten.

Bekijk de hele uitgave van zondag 6 maart 1898

De Heraut | 4 Pagina's

PDF Bekijken