Bekijk het origineel

Onze zonden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Onze zonden

6 minuten leestijd

In „Brasii Presbiteriano" las ik^een artikel over het zondebesef, dat ik graag voor u wil vertalen:

Helaas ontbreekt bij vele christenen een sterke gevoeligheid voor de zonden van hun leven.

Hoe is uw gebed?

Dat laat zich gemakkelijk vaststellen, wanneer men de verschillende gebeden aan een onderzoek onderwerpt. Hoe is ons bidden vaak? We vragen allerlei dingen, we spreken een paar woorden van dank uit voor de ontelbare zegeningen die we hebben ontvangen, en dan aan het einde, vlak voor het Amen, voegen we er nog aan toe: „En vergeef ons onze zonden, - soms nog zwakker: En vergeef ons onze fouten, - in Jezus' naam".

Maar twee woordjes

En die twee woordjes: „onze zonden" moeten weergeven al de ongerechtigheden die wij bedreven hebben: persoonsverheerlijking; afgoderij die wij plegen met allerlei dingen waarvan we slaaf zijn; ons gebrek aan eerbied voor Gods heilige Naam, die wij soms misbruiken en er maar gedachtenloos uitgooien, tot zelfs in de uren van het gebed, - gedachtenloos, of nog erger: terwijl onze gedachten misschien bezig zijn met allerlei wereldse of zelfs zondige zaken; de moord en de echtbreuk, - want vergeet niet: Christus zegt dat wie vertoornd is tegen zijn broeder, reeds moord heeft begaan, en dat wie een vrouw aanziet om haar te begeren, reeds echtbreuk heeft gepleegd; allerlei vormen van diefstal zoals dagdieverij, het afleveren van slordig werk, er met de pet naar gooien, - alsook het betalen van een te gering loon enz.; hoe gemakkelijk springen wij soms om met de waarheid en verbuigen we de feiten ten gunste van onszelf oi ten nadele van anderen. Kortom hoezeer klagen al die tien geboden ons aan

En dan spreek ik nog niet eens over de oproep van het Nieuwe Testament tot nederigheid, bescheidenheid, vriendelijkheid, zachtmoedigheid, vergevingsgezindheid, gastvrijheid, barmhartigheid, geduld, blijdschap, al deze vruchten van het heerlijke gebod van de LIEFDE, de liefde tot God boven alles en de liefde tot de evenmens als onszelf.

Verootmoediging

Hoe is uw gebed? Glijdt u over al die zonden heen en vat u ze samen met een paar woorden aan het slot van uw gebed, of schreit u werkelijk over deze gebrokenheid van uw leven en klaagt u zich voor de Here aan in verootmoediging?

De prijs van Jezus' bloed

Wanneer wij doordrongen zijn van de ontzettende prijs die Jezus Christus, Gods Zoon, voor onze zonden moest betalen, wanneer wij ons bevinden voor de heilige God en Hem waarachtig ontmoeten in Zijn heiligheid, dan kan het niet anders of wij zullen ook steeds gevoeliger worden voor de zondigheid van ons leven. Dan zullen we met steeds minder gemak onze grote schuld wegmoffelen onder een paar woorden aan het einde van ons misschien lange gebed.

Evangelische vreugde

En wanneer wij zo ons oprecht voor de Here hebben gesteld, dan zulllen wij ook steeds dieper de blijdschap gaan ervaren over de vergeving der zonden, die wij hebben ontvangen in Jezus Christus, om niet, langs de weg van het geloof allen.

Decmenbermaad - Geschenkenmaand

Daarom willen wij u reeds nu wijzen op onze boeken, ons Wartburglepeltje (.ƒ 3,— zonder, ƒ 3,25 mét doosje) en onze grammofoonplaten (ƒ 4,50 per stuk, plus verzendkosten: binnenland: ƒ 0,40, buitenland: ± ƒ 1,65).

De liederen van de eerste plaat zijn: „God onzer vaad'ren" - „Nader, nog nader" - „Weg angst, wat zou ik vrezen" - „Kroon Hem met gouden kroon", van de tweede plaat: Psalm 84 vers 1, 3 en 6 - „Zondaar is uw hart verslagen" - „Roca de la eternidad" - „De vreemdeling van Galilea"

van de vierde" plaat: „Vreugde, vreugde, louter vreugde" - „Gods eer in de natuur" - „Schepper en Koning" - „Wees mijn Leidsman, trouwe Here".

De liederen van de derde plaat worden gezongen door ex-priester E. Garcia, die thans op kosten van ons ex-priesterfonds theologie studeert aan het baptistenseminarie van Barcelona. De vertaling van die liederen staat op de grammofooplaat, maar velen hebben ons gevraagd om ook de Spaanse tekst te publiceren. Dat doen we dan bij deze:

CRISTO ES MI DULCE SALVADOR

Cristo es mi dulce Salvador
Mi bien, mi paz, mi luz,
Mostrósu infinito amor,
Muriendo en dura cruz.

Cuando estoy triste encuentro en él
Consolador y amigo fiel;
Conscolador, amigo fiel,
es Jesop

Cristo es mi dulce Salvador
su sangre me compró
Con sus heridas y dolor,
Perfecta paz me dióp

Dicha inmortal allá tendré
Co'n Christo siempre reinaré
Dicha inmortal alla tendré
Con Jesus.

Cristo es mi dulce Salvador
Mi eterno redentor
Oh! nunca yo podré pagar
la deuda de su amor.

Le seguiré en la luz
no temeré levar su cruz
No temeré levar la cruz
de Jesús

SALMO 42

Como suspira el ciervo por las aguas,
mi alma va tras de Jesúi bien.
Con sed de Ti, mi corazó suspira..
Cuáo iréu rostro un día ver!

Señor Dios; en aflicción Suminido,
lejos de Ti a Ti mi alma va.
Desde el abismo de mi angustia clamo,
mientras las olas me arrastran al mar.

Por qué alma mia, abates y
entristeces
dentro de mi mi pobre corazón
Espera en Dios, el Dios que te ha
salvado.
Espera en Dios, salud, gozo y amor.

YA VIENE A MI ALMA UN SON

Ya viene a mi alma un son
Un coro de gozo y paz
Lo canto con grato amor -
Dulce paz el don de mi Dios.

Coro

Paz, paz, dulce paz!
Don precioso de Dios,
Oh! paz maravilla de paz!
El don de amor de mi Dios.

Por Cristo en la cruz tengo paz
Mi deuda por él se pagó
no tengo mas base que él
Es la paz el don de mi Dios.

Morando con paz en Jesús
y mientras que ande con él
no hay sinó paz para mi
Dulce paz el don de mi Dios.

CANTAR DE EL DESEO YO

Cantar de El deseo yo;
por El salvado soy.
Cantar de El que me salvó;
a El daré loor.

Coro

Salvado soy por Ti,
salvado soy por Ti;
gracias por mi salvación.
Salvado soy por Ti,
aleluya a mi Salvador.

Me llena hoy el corazón,
su paz y gran amor.
Y gozo da en aflicción
la gracia del Señor.

Tu dulce voluntad,
Señor deseo hoy cumplir;
y por tu gracia y amor
al cielo quiero ir.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 november 1967

In de Rechte Straat | 40 Pagina's

Onze zonden

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 november 1967

In de Rechte Straat | 40 Pagina's

PDF Bekijken