Bekijk het origineel

Nieuws van het Thuisfront

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
Print this document

Nieuws van het Thuisfront

2 minuten leestijd

Papierinzameling

Er schijnt t.a.v. de papierinzameling ten behoeve van do Zending een misverstand te zijn. De Nationale Papierinzameling (Feyenoorddrjk 90, Rotterdam), die voor elke kilo schriften 30 cent aan de Zending afstaat, verzamelt ten behoeve van de zending: niet papier van alle soorten, doch alleen gebruikte schoolschriften.

Zendings-Postzegel-Actie

Van tijd tot tijd zal het Zendingsblad berichten geven over het verloop van de actie. Ditmaal voorlopig een goede tip voor de hoofden van scholen en onderwijzers. In den Haag mocht op een school een kist worden geplaatst, waarin de leerlingen geregeld hun postzegels kunnen doen. die ze van thuis meenemen. Op deze manier schakelt men de jeugd, die vaak zo graag iets wil doen. in. En als men ze even enthousiast maakt, geeft dit prachtresultaten.

Adressen: Zendings-Postzegel-Actie, Postbus 6011, den Haag, of de heer J. v. d. Zee, Mathenesserweg 48a. Rotterdam-West, of het Zendingscentrum te Baarn.

Een jubileum op het thuisfront

De heer K. Boersma te Seharnegoutom, 82 jaar oud, legde dezer dagen zijn functie als penningmeester van de plaatselijke zendingacommissre neer. nadat hij de zaken van de zending 40 jaar had behartigd! Wie doet het ’m na?

Ds P. H. van Eyk,

miss. predikant van Delft, ging 15 April met emeritaat.

Ds J. Vlijm

Ds J. Vlijm is beroepen als missionair predikant voor de Zending onder de Chinezen, door de kerken van Rotterdam en Semarang

Miss. Zuster J, van Vliet

De Kerk van Rotterdam (en de met haar samenwerkende kerken, dat zijn alle kerken in Nederland) benoemde als missionair zuster voor de zending onder de Chinezen op Midden-Java, mejuffrouw J. van Vliet. Mej, Van Vliet voltooide al sinds enigen tijd haar opleiding in Baarn en kan dus spoedig uitgaan.

Dr A. G. Honig

werd, terwijl hij al in dienst was van de zendende Kerk van Heeg. mee beroepen door de Kerk van Poerworedjo.

Miss. zuster C. J. Miede ma

van Heeg ontving een gelijke benoeming van de zendende kerk op Java: Adiredjo. Zoals bekend heeft mej. Miedema op Ambon gewerkt als lerares aan de Kweekschool.

Zuster R. van Anken

die tot nu toe werkte te Djakarta, is met verlof in Nederland gerepatrieerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 mei 1951

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 16 Pagina's

Nieuws van het Thuisfront

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 mei 1951

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 16 Pagina's

PDF Bekijken