Bekijk het origineel

Nieuws van het Zendingsfront

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
Print this document

Nieuws van het Zendingsfront

2 minuten leestijd

Het kerkje in Kali-Penten

dat door een windhoos tot een ruïne werd en daardoor ook het meubilair versplinterde, kan weer herbouwd worden. De classis gaf R 20.000.—, de Kerk van Amsterdam gaf R 30.000.— uit fondsen, die er nog niet eens waren!

De A. C. S. I. S.-gelden.

Op Midden-Java is een centrale commissie gevormd, die onder ogen zal zien, hoe de A. C. S. I. S.-gelden het billijkst kunnen worden verdeeld. Vast staat, dat vooral de lagere scholen van deze gelden zullen profiteren.

De Kerk van Midden-Java groeit.

Blijkens de laatste statistiek-cnfers is de Kerk van Midden-Java in de jaren 1954-1955 gegroeid met 1.499 zielen of 5%. De bevolking daarentegen nam toe met 1.9%.

Bakkers in de Zending,

De naam „Bakker” neemt een grote plaats in in île Zending. Momenteel zijn 6 Bakkers in actieve dienst, n.l. (om ze goed te kunnen onderscheiden, worden ze bij hun persoonsnamen genoemd) Dokter Dirk Bakker, arts aan het ziekenhuis Djebres te Solo. Hij wordt geassisteerd (en niet alleen in het huishouden:) door zijn vrouw: J. C. Bakkcr-Hörchner, ook vanouds een zendingsarts. Twee zoons werken sinds korte tijd in dienst van de Stichting tot Exploitatie van Chr. Ziekenhuizen op Midden-Java en de Zending gezamenlijk, te weten doktor Han Bakker in het ziekenhuis Trenggiling te Poerbolinggo en dokter Dick Bakker, voorlopig in het algemeen ziekenhuis te Solo. Dr F. L. Bakker (op het thuisfront van de zending in verschillende functies nog actief) „leverde” ook enkele Bakkers aan de Zending af, te weten Ds Dick Bakker, missionair predikant van Magelang en Amsterdam en dokter Jan Bakker, de arts, die binnenkort naar Blora hoopt te vertrekken. Wat zou de oude Ds D. Bakker (vader van Dr F. L. en dokter D. Bakker) blij geweest zijn, als hij dit had mogen beleven!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 oktober 1956

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 16 Pagina's

Nieuws van het Zendingsfront

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 oktober 1956

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 16 Pagina's

PDF Bekijken