Bekijk het origineel

Nieuws van het Zendingsfront

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
Print this document

Nieuws van het Zendingsfront

2 minuten leestijd

Uit het synode verslag

„De Synode van Midden-Java is van oordeel, dat de samenwerking op basis van de regionale aceoorden geenszins leidt tot achteruitgang bij de gemeenten, doch veeleer de gemeenten hun roeping tot Evangelieverkondiging doet begrijpen”.

Een productieraad voor de Lectuurdienst-Midden-Java

De Synode van Midden-Java benoemde een productieraad, teneinde het uitgeven van boeken en brochures zo efficient mogelijk te doen plaats vinden. Deze productieraad heeft adviserende stem. Als leden werden aangewezen: Dr J. Verkuyl, Ds I. N. Siswowasono, Drs D. Bakker, Drs H. Baas, Mej. A. Hoeksema, Ds B. Probowinoto, Ds S. Brotosoewignjo en Ds S. Dwidjoasmoro.

Zuid-Sumatra

De Synode van Midden-Java droeg aan deputaten voor de Evangelieverkondiging op, contact op te nemen met de Kerken van Medan en Palembang (dit zijn de Nederlands-sprekende Geref. Kerken), teneinde samen te erkennen, dat de Evangelieverkondiging aan de Javanen op Sumatra behoort tot het gebied van de samenwerking in de Evangelieverkondiging. Hulp zal gezocht worden bij de Gereformeerde Kerken in Nederland en bij andere Kerken.

Een oecumenische Theologische Hogeschool voor Azië

Er bestaan plannen tot oprichting van een oecumenische Theologische Hogeschool voor geheel Azië. De Synode van Midden-Java ging in principe met de oprichting accoord, zij het onder enkele voorwaarden.

Dokter H. J. Bakker

Dokter H. J. Bakker, die men graag in Blora had geplaatst, is nu door het gouvernement van Indonesië geplaatst in het gouvernementsziekenhuis te Pati (bij het Moeria-gebergte), waar de Doopsgezinde Zending haar werkterrein heeft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 februari 1957

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 16 Pagina's

Nieuws van het Zendingsfront

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 februari 1957

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 16 Pagina's

PDF Bekijken