Bekijk het origineel

Van het thuisfront

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
Print this document

Van het thuisfront

2 minuten leestijd

De grote zendingsdag, georganiseerd door de commissie Vrouwenwerk van de Raad voor de Zending van de Nederlands Hervormde Kerk zal dit jaar gehouden worden in het gebouw Tivoli te Utrecht, op donderdag 8 oktober 1964. Het programma vermeldt o.a. een rede van ds. H. Jonkman, die kort geleden is terug gekeerd uit Ghana. Hij zal over zijn werk onder de jeugd en als ressorts-dominee vertellen. Verder zal Ibu Soeretna, aan wie de Nederlandse vrouwenzendingsgroepen een reis naar ons land aanboden en die nu een paar maanden hier rondreist, ook aanwezig zijn en iets over haar werk in „Kehidupan baru” te Sukabumi, West-Java vertellen. ’s Middags zal er een film vertoond worden, over het moderne zendingswerk, welke sinds kort in Nederland vertoond wordt. Ontmoeting met zendingsarbeiders, die tijdelijk in ons land zijn, zal via persoonlijke gesprekken mogelijk zijn.

ledereen, van welke Kerk ook, is hartelijk welkom. De toegang is gratis.

Leergang problematiek der ontwikkelingslanden Evenals de drie vorige jaren wordt ook dit jaar een aantal universitaire leergangen in de problematiek der ontwikkelingslanden georganiseerd, speciaal bestemd voor studenten, die zich tenminste in hun derde studie-jaar bevinden en voor anderen, die door hun opleiding of door een bijzondere belangstelling en ervaring de leergang met vrucht kunnen volgen.

Dit jaar zal in Delft en Eindhoven een leergang worden gehouden op zaterdagochtenden van 10.00—13.00 uur, te beginnen op 17 oktober. Een derde cursus in Amsterdam zal begin 1965 plaatsvinden.

Wij noemen enkele onderwerpen van het programma: Wat zijn Ontwikkelingslanden? door prof. dr. E. de Vries. Het religieuze wereldbeeld, door prof. dr. H. Bergema. Ontwikkeling als cultuurprobleem, door prof. dr. J. W. Schoort.

De functie van de Kerken in het vernieuwingsproces in de ontwikkelingslanden, door dr. J. Verkuyl.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 oktober 1964

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 16 Pagina's

Van het thuisfront

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 oktober 1964

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 16 Pagina's

PDF Bekijken